Znalazłem w sieci odchudzoną wersję Firefoxa pod Linuxa (wcześniej używałem jej trochę pod windowsem), jednak wsadzoną w paczkę .rpm. Wypakowałem ją najpierw, żeby przetestować trochę jak to wygląda pod Ubuntu, spotkała mnie niestety przy tym niemiła niespodzianka:
Kod: Zaznacz cały
user@SAMSUNGN102SP-netbook:~/Desktop/local/lib/light$ ./light
(process:2757): GLib-CRITICAL **: g_slice_set_config: assertion 'sys_page_size == 0' failed
(light:2757): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised
(light:2757): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised
(light:2757): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised
(light:2757): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkRange::activate-slider' of type `gboolean' from rc file value "((GString*) 0xad3e3540)" of type `GString'
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkRange::activate-slider' of type `gboolean' from rc file value "((GString*) 0xad3e3540)" of type `GString'
[NPAPI 2902] ###!!! ABORT: Aborting on channel error.: file /media/data/develop/mozilla/central/ipc/glue/MessageChannel.cpp, line 1662
[NPAPI 2902] ###!!! ABORT: Aborting on channel error.: file /media/data/develop/mozilla/central/ipc/glue/MessageChannel.cpp, line 1662
Naruszenie ochrony pamięci
Ktoś wie jak to naprawić?
@prosiłbym o przeniesienie do innego działu, chciałem do oprogramowania