Czesc!
Mam dziwny problem, mianowicie przy zmianie nazwy folderu badz pliku, nie zawsze ale w okolo 40% przypadkow zamyka mi sie Thunar, wyskakuje okienko aby wyslac komunikat o bledzie, system caly czas aktualizowany, wersja xubuntu 16.04, nie mam juz do tego sily, a czesto zdarza mi sie, ze musze pozmieniac okolo 100 nazw plikow i wtedy jest parodia.
Czy ktos z was mial cos podobnego? Czasem zdarzylo sie, ze podczas przenoszenia folderu badz pliku rowniez zamknal sie Thunar, pliki zostaly przeniesione lecz trzeba bylo od nowa otwierac wszystko.
Ktos, cos?
[xfce4] Zamykajacy sie Thunar przy zmianie nazwy plikow
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: [xfce4] Zamykajacy sie Thunar przy zmianie nazwy plikow
Thunar nie ale caja tak. Brakowało jakiejś biblioteki i caja wyłączała się nawet jak nie użuwałem.
Uruchom thunara w terminalu i czekaj czy coś "powie".
Możesz też zajrzeć do pliku .xsession-errors czy są jakiwś błędy lub lepiej uruchom w terminalu polecenie:i zobacz ostatnie komunikaty po wyłączeniu.
Uruchom thunara w terminalu i czekaj czy coś "powie".
Możesz też zajrzeć do pliku .xsession-errors czy są jakiwś błędy lub lepiej uruchom w terminalu polecenie:
Kod: Zaznacz cały
tail -f .xsession-errors | awk '{print strftime("%H:%M:%S"), $S0}'
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Re: [xfce4] Zamykajacy sie Thunar przy zmianie nazwy plikow
18:59:35 openConnection: connect: w tlumaczeniu "nie istnieje plik lub folder"
18:59:35 cannot connect to brltty at :0
18:59:35 cannot connect to brltty at :0