Ubuntu 16.04 samoczynne wylogowywanie podczas przełączania sie miedzy dwoma oknami
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Ubuntu 16.04 samoczynne wylogowywanie podczas przełączania sie miedzy dwoma oknami
Witam serdecznie.Może szanowni forumowicze potrafią mi pomóc.Problem polega na tym,że jak mam otwarte dwa okna np:thunderbird plus okno w którym pisze e-mail to podczas przełączania się pomiędzy tymi oknami laptop sam się wylogowywuje.To samo jest w każdej sytuacji gdzie mam dwa okna zrzucone na pasek UNITY,próba przełączenia równa się wylogowanie.
Z góry dzięki za pomoc.Jacek.
Z góry dzięki za pomoc.Jacek.
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: Ubuntu 16.04 samoczynne wylogowywanie podczas przełączania sie miedzy dwoma oknami
Jak przełączasz okna? Klikając? Skrótem klawiszowym?
Wszystkie aktualizacje systemowe zainstalowane?
Robiłeś jakieś zmiany przez Ubuntu Tweak lub inne tego typu narzędzia?
Wszystkie aktualizacje systemowe zainstalowane?
Robiłeś jakieś zmiany przez Ubuntu Tweak lub inne tego typu narzędzia?
-
- Piegowaty Guziec
Re: Ubuntu 16.04 samoczynne wylogowywanie podczas przełączania sie miedzy dwoma oknami
Klikając,aktualizację wszystkie są zainstalowane,jedyna zmiana to min/max okna do paska bocznego UNITY ale to jeszcze na 15.04 a potem aktualizacja do 16.04.Zmian więcej nie pamiętam ale nie jestem jedynym użytkownikiem,żona mogła coś namieszać 

- mario_7
- Administrator
A tak samo jest na koncie innego użytkownika albo na koncie gościa?
-
- Piegowaty Guziec
Witam.Dzisiaj sprawdziłem po powrocie z pracy.Na koncie gościa wszystko jest w jak najlepszym porządku,działa jak powinno i ogólnie system działa płynniej .Co do unity to mam zaznaczone minimalizacja kliknięciem innych zmian nie wprowadzałem.
System krzaczy jak używam myszki,skróty klawiszowe działają jak powinny i mogę się swobodnie przełączać pomiędzy oknami.
System krzaczy jak używam myszki,skróty klawiszowe działają jak powinny i mogę się swobodnie przełączać pomiędzy oknami.
- mario_7
- Administrator
Wniosek jest prosty - winna jest konfiguracja po stronie użytkownika.
Poszukaj jak zresetować ustawienia Unity i Compiza. Powinno pomóc.
Poszukaj jak zresetować ustawienia Unity i Compiza. Powinno pomóc.
-
- Piegowaty Guziec
mario_7 jesteś wielki.Zresetowałem unity tym poleceniem w terminalu
unity --reset
i problem znikł.Mało tego system od razu stał się szybszy,unity przyśpieszyło a tak to była masakra.Zawieszanie okien itd itp
A ja się tyle z tym męczyłem.
Dzięki wielkie.
unity --reset
i problem znikł.Mało tego system od razu stał się szybszy,unity przyśpieszyło a tak to była masakra.Zawieszanie okien itd itp
A ja się tyle z tym męczyłem.
Dzięki wielkie.