Xfce 4.14 - źle działający wbudowany screensaver

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
xander21
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Xfce 4.14 - źle działający wbudowany screensaver

Post autor: xander21 »

Testuje od kilku miesięcy Xubuntu 19.10. Jako nowość, pojawił się wbudowany wygaszacz ekranu. Niestety mam problem. Gdy oglądam film, czy co kolwiek robię, to wygaszacz się aktywuje. Tak jakby miał problem z rozpoznaniem bezczynności. Na Archu nie mam tego problemu. Próbowałem instalować na czysto Xubuntu 19.10 i nadal screensaver nie działa jak należy. Po usunięciu i zainstalowaniu Light-Lockera jest ok. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem u siebie?
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME

Re: Xfce 4.14 - źle działający wbudowany screensaver

Post autor: mario_7 »

Myślę, że warto zgłosić ten błąd: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... creensaver
xander21
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Mnie dziwi, dlaczego na Archu działa wszystko ok a na xubuntu nie. Każdy ze żródeł kompiluje przecież? Ciekawi mnie czy ktoś z was ma taki problem? Prosze o wypowiedzi ludzi, którzy korzystają z Xubuntu 19.10 :(
xander21
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

OK temat można zamknąć. Przeszedłem na środowisko Mate. W końcu naprawili kilka błędów przez ostatnie tygodnie i teraz działa super. XFCE nadal ma kilka problemów np. z MTP. Kiedy coś kopiuje na telefon, to potrafi stanąć w połowie kopiowanie. Inni nie mają takich problemów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”