Kto udostępni pliki z pendriva z Ubuntu?

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
eloskowy

Kto udostępni pliki z pendriva z Ubuntu?

Post autor: eloskowy »

Chciałem zainstalować ubuntu 18.04 na komputer. Podczas każdego instalowania wyświetlał mi się błąd "errno 30", a więc przeszukałem internet. Skoro pendrive jest "uszkodzony" to chciałem telefonem przesłać pliki z jednego pendriva do drugiego. No i zwaliłem. Potrzebuję kogoś kto udostępni mi pliki (w archiwum zip lub rar) z bootowalnego pendriva.
Czyli:
1) pobranie ubuntu i rufusa do zainstalowania ubuntu na pendriva
2) zrobienie bootowalnego pendriva
3) skopiowanie wszystkich plików i stworzenie archiwum rar lub zip
4) udostępnienie archiwum na dowolnym serwerze (mediafire, google drive, mega.co.nz, itp.)

Myślę że ktoś mi pomoże i że nikt mnie nie zleje moczem tak jak na askubuntu.com.
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: Kto udostępni pliki z pendriva z Ubuntu?

Post autor: mario_7 »

Jeśli dobrze rozumiem co chcesz zrobić - to od razu zaznaczę że to nie zadziała. Nie po to przygotowuje się pendriva specjalnym programem, żeby potem kopiować z niego pliki na innego pendriva...
Awatar użytkownika
Tomfoc
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 22.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: Kto udostępni pliki z pendriva z Ubuntu?

Post autor: Tomfoc »

mario_7 pisze: 30 lis 2019, 18:41 Jeśli dobrze rozumiem co chcesz zrobić - to od razu zaznaczę że to nie zadziała. Nie po to przygotowuje się pendriva specjalnym programem, żeby potem kopiować z niego pliki na innego pendriva...
Święte słowa. Pliki skopiować można, ale systemu z takiego pendrive uruchomić się nie da.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”