Stacja dokująca Thinkpad t440s

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
Awatar użytkownika
stachu108
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 19.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Stacja dokująca Thinkpad t440s

Post autor: stachu108 »

Na moim laptopie odkryłem pewną zależność - gdy instalacja systemu przebiegła gdy komputer nie był w stacji dokującej to nie ma możliwości odpalenia Ubuntu w stacji.
Dokładnie tak samo działa odwrotnie - zainstalowałem system w stacji dokującej i gdy komputer nie jest do niej wpięty nie mam możliwości uruchomienia Ubuntu.

Niestety nie znalazłem niczego podobnego w sieci a moja wiedza z zakresu linuxa jest zbyt niska żeby podać jakieś techniczne szczegóły lub rzucić logiem.
Komputer nie przechodzi dalej a niżeli ekran ładowania systemu. Nie zawiesza się jednak całkowicie o czym zapewne świadczą kropki migające pod napisem ubuntu :neutral:

Jeśli to istotne, to na komputerze mam dwa systemy w10 i najnowsze ubu.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
zxraf48kb
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04

Re: Stacja dokująca Thinkpad t440s

Post autor: zxraf48kb »

Co rozumiesz pod "nie mam możliwośći ..." ???
Czy wpięty do docka laptop się nie włącza, czy nie daje sygnału na monitor czy na ekran laptopa?
Awatar użytkownika
stachu108
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 19.10

Re: Stacja dokująca Thinkpad t440s

Post autor: stachu108 »

zxraf48kb pisze: 02 lut 2020, 23:16 Co rozumiesz pod "nie mam możliwośći ..." ???
Czy wpięty do docka laptop się nie włącza, czy nie daje sygnału na monitor czy na ekran laptopa?
Komputer dolatuje do ekranu ładowania systemu, jest logo Ubu i te migające kropeczki na dole. Kropeczki migają w nieskończoność.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”