Dodanie połączenia aero2
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 18.10
- Architektura: x86_64
Dodanie połączenia aero2
Podłączam się pod ten wątek ,bo mam podobny problem , Nie mogę połączyć się z internetem przez modem areo 2. Laptop widzi modem ,ale daje komunikat:" sieć komórkowa jest niedostępna". Czy rejestr "dodaj nowe połączenie" ma ograniczoną pojemność? Jak wykasować wpisy połączeń w tym rejestrze,zajęły już dwie strony
i laptop nie reaguje już na dodawanie nowych. Dodanie nowego połączenia było jedynym sposobem nawiązania połączenia ,ale ten sposób wygasł .Rejestr się zapełnił?
i laptop nie reaguje już na dodawanie nowych. Dodanie nowego połączenia było jedynym sposobem nawiązania połączenia ,ale ten sposób wygasł .Rejestr się zapełnił?
- linuxozaurus
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: Nie mogę połączyć się z internetem
@pawelec47
nie podpinaj pod cudzy wątek
jaki masz modem usb ?
podaj wynik lsusb
twój problem dotyczy modemu a nie WIFI
sprawdź kartę sim i innym urządzeniu.
nie podpinaj pod cudzy wątek
jaki masz modem usb ?
podaj wynik lsusb
twój problem dotyczy modemu a nie WIFI
sprawdź kartę sim i innym urządzeniu.
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
Sława Ukrajini!
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.
- 320
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: MATE
Re: Nie mogę połączyć się z internetem
Chodzi o takie okienko?pawelec47 pisze: 05 cze 2021, 18:51 Czy rejestr "dodaj nowe połączenie" ma ograniczoną pojemność? Jak wykasować wpisy połączeń w tym rejestrze,zajęły już dwie strony
i laptop nie reaguje już na dodawanie nowych.

-
- Piegowaty Guziec
Re: Dodanie połączenia aero2
Mam modem K 4510 Huawei 3G HSPA+.Modem jest sprawny. To okienko ,które demonstrujesz jest po odłączeniu modemu od
portu usb. Po dołączeniu modemu pojawia się komunikat " sieć komórkowa jest niedostępna. Poprzednio łączyłem się z siecią przez " dodaj nowe połączenie" i całą procedurę wyboru kraju dostawcy itp. każde połączenie zostawia jedną linię zapisu "areo 2 domyślnie " w sumie uzbierało się takich zapisów kilka stron. Jak skasować te zapisy?Może to odblokuje możliwość łączenia
się z siecią? Bo aktualnie dodanie nowego połączenia przestało być skuteczne ,komp już na to nie reaguje.
Chodzi o połączenie przez modem komórkowy,wiec wifi to zupełnie co innego .zresztą wifi mam wyłączone,tryb samolotowy
wyłączony.
portu usb. Po dołączeniu modemu pojawia się komunikat " sieć komórkowa jest niedostępna. Poprzednio łączyłem się z siecią przez " dodaj nowe połączenie" i całą procedurę wyboru kraju dostawcy itp. każde połączenie zostawia jedną linię zapisu "areo 2 domyślnie " w sumie uzbierało się takich zapisów kilka stron. Jak skasować te zapisy?Może to odblokuje możliwość łączenia
się z siecią? Bo aktualnie dodanie nowego połączenia przestało być skuteczne ,komp już na to nie reaguje.
Chodzi o połączenie przez modem komórkowy,wiec wifi to zupełnie co innego .zresztą wifi mam wyłączone,tryb samolotowy
wyłączony.
- kobrawerde
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: Cinnamon
- Kontakt:
Poszukaj w necie i na forum łączenia z Aero2 lub połączenia z twojego modemu : K 4510 Huawei
forum Aero2
ubuntu huawei k4510
ubuntu Aero2 konfiguracja
https://askubuntu.com/questions/776497/ ... with-16-04
forum Aero2
ubuntu huawei k4510
ubuntu Aero2 konfiguracja
https://askubuntu.com/questions/776497/ ... with-16-04
- 320
- Wytworny Kaczor
Możesz zrobić zrzut ekranu tego o czym napisałeś.pawelec47 pisze: 05 lip 2021, 18:17
każde połączenie zostawia jedną linię zapisu "areo 2 domyślnie " w sumie uzbierało się takich zapisów kilka stron. Jak skasować te zapisy?
Mam Lubuntu 20.04 LXQt, podłączałem modem Huawei 173 i mam tylko to okienko którego obraz zamieściłem wcześniej.
-
- Piegowaty Guziec
to jest to samo,połączenia sieciowe : ethernet czyli przewodowe no i ja mam jeszcze połączenia bezprzewodowe ,sieć komórkowa,"dodaj nowe połączenie". To wszystko działało,była łączność z internetem przez modem do momentu ,gdy nagromadziło się kilka stron zapisów "dodaj nowe połączenie" - domyślnie areo 2 i łączność padła.Sądzę ,że trzeba wyzerować te zapisy "domyślnie areo 2" tylko nie wiem jak to zrobić,i to jest właśnie mój problem.
- 320
- Wytworny Kaczor
Zaznaczasz przez kliknięcie połączenie które chcesz usunąć i usuwasz minusem w lewym dolnym rogu , tym przy plusie.
Pojawi się okienko z pytaniem czy potwierdzasz usunięcie połączenia, jeśli potwierdzisz to usuniesz połączenie.
Pojawi się okienko z pytaniem czy potwierdzasz usunięcie połączenia, jeśli potwierdzisz to usuniesz połączenie.
-
- Piegowaty Guziec
mam problem: po zaznaczeniu przez kliknięcie połączenia które chcę usunąć ,ono się podświetla ,ale nie ukazuje się żadna opcja z minusem do usuwania połączeń.Co robić ? Czuję że jestem na dobrym tropie ,widzę światełko w tunelu ,jestem już blisko rozwiązania ,ale potrzebuję jeszcze pomocy
- kobrawerde
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: Cinnamon
- Kontakt:
-
- Piegowaty Guziec
Niestety moja znajomość języka raczej utrudnia mi zrozumienie tego tekstu,znaczy na pewno to jest to i na temat,ale boję się, bez dostatecznego zrozumienia działać.Może jakieś krótkie streszczenie?
- 320
- Wytworny Kaczor
Po zaznaczeniu połączenia ten minus jest aktywny