Menu kontekstowe ...otwórz za pomocą

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Awatar użytkownika
lcoyote
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Cinnamon
Architektura: x86_64

Menu kontekstowe ...otwórz za pomocą

Post autor: lcoyote »

Otóż dosyć często instaluję jakiś program w celu sprawdzenia, czy mi odpowiada, jeśli niezbyt - to wywalam. Usuwam też wpisy z katalogu domowego i osierocone programy (niepotrzebne już po odinstalowaniu tego programu) czasem jest potrzebny reset a czasem nie. Wczoraj sobie zainstalowałem Adobe reader i tam doinstalowało z jeszcze ponad 60 czegoś tam. Wywaliłem wsio - ale w menu kontekstowym zostało wine (...otwórz za pomocą) samo i wine-browser oraz wine-internet explorer.
Że też zachciało mi się Adobe :rolleyes: :wub: :wub:
To nie jest może upierdliwe, ale dobrze byłoby wiedzieć -DLACZEGO??? :pt36:
« Jesteśmy pyłkiem i wielkością »
Przejrzyj na oczy, włącz myślenie, póki nie jest za późno i jest ono jeszcze legalne!
Debian 11 ze środowiskiem Cynnamon ;-)
Awatar użytkownika
kobrawerde
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 22.04
Środowisko graficzne: Cinnamon
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Menu kontekstowe ...otwórz za pomocą

Post autor: kobrawerde »

Może trzeba by wiedzieć jak instalowałeś adobe czy z jakiegoś internetowego howto ? bo standardowo to raczej tego nie zainstalujemy. Może tam jest opisana opcja usuwania. Choć ja też pamiętam że instalowałem jakieś tam programy nie z oficjalnych repo i czasem przez wadliwe deinstalatory nie wszystko można było odinstalować :-) .... przpdł by się program kiedyś znany mi z Windy przez który można było zainstalować jakiś program a on zapisywał wszystkie wpisy nawet w rejestrze i potem można było usnunąć delikwenta w 100% - tach przez ten program no ale chyba na linux-a takiego brak.
Jeśli to ma coś wspólnego z Wine to może:
https://askubuntu.com/questions/101064/ ... -with-wine
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”