Witaj
spróbuj ustawic compiza jak w screnach ,ktore tu wstawiam -tez mam Ubuntu 11.04 mialem podbne problemy zcompizem wiec uruchomilem ubuntu z plytki i spisalem ustawienia compiza - proponuje tez zainstaluj sobie ubuntu tweek bardzo przydatny program i sporo efektow compiza ustawisz wlasnie w latwy sppsob w ubuntu tweek jak cos nie wyjdzie zawsze mozesz przywrocic w nim ustawienia pulpitu jakie ci odpowiadaja tylko zrob kopie ustawien , w wiekszosci ,,histori,, z compizem przywrocenie ustawien w ubuntu tweek dziala ,screny podaje w zalcznikach
Pozdrawiam
-- 20 kwi 2012, o 19:58 --
i ostatni zalacznik - jezeli bedziesz mial trudnosc bo ,,efekty,, Ci utrudnia zminae ustawien compza to spsrubuj zalogowac sie w klasycznym ubuntu bez efektow /Ustawienia systemu -ekran logowania - wybierz klasyzcne ubuntu bez efektow wyloguj i zaloguj sie ponownie /tam poszukaj compza w sutawienaich systemu zmien co trzeba i wroc do unity
-- 20 kwi 2012, o 20:07 --
zapewne to lopatologia co zrobilem bo pewnei mzona to zrobic w gkonf -edytorze ale jak do tej pory nie spotkalem sie z dokladnym opisem ustwein gkonf-edytora co najwyzej ktos zyczliwy zcasem wnecie podzieli sie ustawieniami niketorych opcji -najwazniejsze ,ze duzo sie w ten sposb nauczylem o systemie screny wstawilem bo mzoan wtemn sposb zaoszczedzic czasu ,ktory ja poswiecilem na logowanie sie zplytki spisywanie itd fajnie by bylo znac te ustwienia w gkonf -edytorze wtedy byloby jeszcze prosciej ale jako poczatkujacy ktorym nadal jestem dosc pzono sie doweidzialem ,ze jest cos takiego jak gkonf-edytor i wiel innych rzeczy w ubuntu