To tutaj miała miejsce moja próba naprawy tego błędu. Niestety, po zastosowaniu proponowanych ustawień, internet i tak działa tak samo. W celu nawiązania jakkolwiek działającego połączenia z pomieszczenia, w którym znajduje się komputer, konieczne jest uruchomienie hotspotu z telefonu, co w moim przypadku nie jest na pewno długofalowym rozwiązaniem. Tak samo jak przeniesienie routera nie wchodzi w grę. Jestem dość nowy, jeśli chodzi o Linuksa i ogólnie o komputery, więc nie jestem w stanie samodzielnie wymyślić innego rozwiązania. Niestabilne połączenie uniemożliwia większość normalnych rzeczy - da się zainstalować tylko małe programy, w większości przez terminal, gdyż sklep nie działa albo działa bardzo rzadko, komenda sudo apt update wyświetla błędy, a wszystko to związane właśnie z brakiem sieci. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu. Dodam jeszcze tylko, że mam pełny dostęp zarówno do wszystkich ustawień Ubuntu, jak i Windowsa, gdyby mógł się do czegoś w tym temacie przydać. W razie potrzeby dostarczę większą ilość informacji, jeśli to, co podałem, nie wystarczy. Pozdrawiam