Libre office brak slownika
Libre office brak slownika
Witam. Od razu zaznaczam ze jestem absolutnie początkujacym. Testruje ubuntu z pendrive i stwierdzilem że w edytprze tekstoiwym libre brak jest polskiego slownika. Nie da sie sprawdzać pisowni. udalo mi sie ustawic polskie znaki ale slownika po prostu po polsku tam niema. Czy jeśli zdecyduje sie na zainstalowanie ubuntu normalnie na dysku to problemu z polskim słownikiem nie bedzie? Proszę o rzeczowe odpowiedzi bez hejtu
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Libre office brak slownika
Oczywiście, będzie. Pełne spolszczenie jest instalowane automatycznie podczas instalacji systemu (o ile jest dostęp do internetu).
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Po instalacji można jeszcze dodać to https://languagetool.org/pl
Anarchia w samym środku mojej głowy
Mój mózg pracuje niezależnie
I nikt mi nie może zakazać myślenia
Anarchia w głowie to początek wyzwolenia
Mój mózg pracuje niezależnie
I nikt mi nie może zakazać myślenia
Anarchia w głowie to początek wyzwolenia
Dzięki za odpowiedż. To narzędzie do sprawdzania pisowni naprawdę fajne. Planuje zainstalowac ubuntu na stałe w tym roku, po zakonczeniu wsparcia win10. Na razie intensywne testy. Nie wiem czy dam rade, mam już swoje lata. Po instalacji zapewne wroce tu z wieloma pytaniami.
Sorki, myślami już w 2025
Potwierdzam, po zainstalowaniu najnowszego Ubuntu Libre Office jest dobrze spolszczony. Podkresla bledy i ma polski słownik.Piszę juz na Writerze kilka tygoidni i wszystko jest funkcjonalne.