A ja polecam Wurma (
http://www.wurmonline.com) gra inna od wszystkich RPG gdyż chodzi w niej o ... hmm... o życie ...
budujemy dom, robimy jedzenie, siejemy zboża, zabijamy dzikie zwierzeta, hodujemy zwierzeta, nalezymy do wioski/miasta luib żyjemy samotnie/zkumplem ... gra wciągająca jak nie uzależniająca ..
jedyny jej mankament to iż client sam nie potrafi ściągnąć całych plików potrzebnych do uruchomienia gry, musimy to zrobić za niego ręcznie (około 100 MB) potem już sam je updateuje..
mamy możliwość grania za darmo (max poziom do którego możemy rozwijać skille to 20 pkt) jak również możemy zapłacić 5 euro za miesiąc (zyskując możliwość zwiększenia swoich skilli do 100 pkt, możliwość zwiększenia statystyk [normalnie zaczynamy namy z wartościami 20 pkt więc nie możemy ich rozwijać] co za tym 9idzie używać niektórych przedmiotów [np katapulta !!, ...] czy wykonywać niektóre czynności [kraść, rozbrajać zamki, ... ])
gra posiada rozbudowane wiki, więc jak są jakies wątpliwości to najpierw warto zajrzeć do wiki jednak istneje w grze chat-kanał na którym mogą wypowiadać się wszyscy i wszyscy ich usłyszą więc zawsze jest na nim ktoś kto możę posłużyć radą
w razie gdyby ktoś zaczą [przygodę z Wurmem i miał jakieś pytania na które mógłbym odpowiedzieć może wysłać do mnie wiadomość (jeśli będę oczywiście online

) pw wysyłamy komendą "/t <nik> <treść wiadomości>", mój nik Manieczek
pzdr