Enemy Territory

Gry, które działają natywnie na Linuksie.
Awatar użytkownika
prymus14
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Post autor: prymus14 »

sluchajcie jak zaktualizowac et do wersji 2.60 b?? prosze o pomoc
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Post autor: skoruppa »

sciagasz et, patcha do niego i patcha 2.60b, ktory rozpakowywujesz i wklejasz do folderu et :P
Awatar użytkownika
prymus14
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Post autor: prymus14 »

skad sciagnac te patche??

[ Dodano: 4 Grudzień 06, 16:37 ]
i gdzie ten folder sie znajduje??
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

folder sie znajduje tam gdzie instalowales :P my nie wiemy bo to ty instalowales ^^ a patch jest w internecie... i chyba nawet google umi je znalezc ^^
Spec
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Kontakt:

Post autor: Spec »

ja jak robie patcha 2.6b to mi sie pojawia bug i nie moge na nim grac :(( tlyko 2.6 mi zostaje
Mess with the best, die like the rest...
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

a moze opisz owego buga
dew
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: dew »

Mam problem: mianowicie po polaczeniu sie z serwerem pb wyswietla mi komunikat o tym, jakobym mial shaczony cf_wstats. Problem jest taki, iz naprawde to nie wiem gdzie taki wpis wlasciwie powinien sie znajdowac. Po aktualizacji pb jest to nazwane violation #20005.

Moje et:
Et 2.60b + etpro 3.6 + etpro 3.5 + najnowszy jaymod + etpub najnowsza wersja.
Mój system:
Ubuntu 6.10
x: gnome

hełp?

/szukalem podobnych zarowno na forum jak i na necie lecz nie znalazlem nic konkretnego.
andrzej19801
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: andrzej19801 »

Witajcie!

Poszukuję spolszczenia do ET pod linuxem. Istnieje takowe?? Szukałem wielokrotnie i nie znalazłem dla linuxa, wszystkie znalezione w necie były dla windziaka (pliki .exe)

Pozdrawiam.

Dziękuję za pomoc.
NordArt
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Kontakt:

Post autor: NordArt »

dew pisze:Mam problem: mianowicie po polaczeniu sie z serwerem pb wyswietla mi komunikat o tym, jakobym mial shaczony cf_wstats. Problem jest taki, iz naprawde to nie wiem gdzie taki wpis wlasciwie powinien sie znajdowac. Po aktualizacji pb jest to nazwane violation #20005.

Moje et:
Et 2.60b + etpro 3.6 + etpro 3.5 + najnowszy jaymod + etpub najnowsza wersja.
Mój system:
Ubuntu 6.10
x: gnome

hełp?

/szukalem podobnych zarowno na forum jak i na necie lecz nie znalazlem nic konkretnego.

witaj, u mnie występował podobny błąd, przeszedłem z powrotem na wersję 2.60 i wszystko jest w porządku, także myślę, że takie rozwiązanie powinno pomóc i Tobie.

Pozdrawiam
u-buntownik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: u-buntownik »

Udało mi się zainstalować gre. Udało mi się wgrać patch-e, strerowniki działają... natomiast nadal nie mogę grać ponieważ nie mogę podłączyć się do serwera. Przy próbie podłączenia do serwera następuje próba zgrywania jakiegoś jaymod z rozszerzeniem pk3 ... ale cały czas jest 0% i brak transferu. Dodam że gre zainstalowałem w /usr/local/games/ - być może to ma związek z moim problemem..... :?:

Mam Ubuntu kilka dni i dopiero się ucze. To mój pierwszy linux, więc prosze o wyrozumiałość.
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

jesli instalowales przez sudo a grasz przez usera zwyklego to Ci nic nie sciagnie bo nie ma praw dostepu.
u-buntownik
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: u-buntownik »

Tak instalowałem przez sudo, to co w takim razie powinienem zrobić?, zainstalować gre jeszcze raz? czy moge to jakoś uruchomić? W końcu instalowałem ten system i wydawało mi się że jak się do niego loguje to jestem jako root a nie zwykły user, więc dlaczego mam nie mieć jakiś tam praw dostępu :pt36:
dew
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: dew »

u-buntownik, tylko root ma uprawnienia do /usr/. Mozesz poprostu zmienic wlasciciela plikow komenda chmod, ale bardziej polecalbym poprostu kopiowanie sciagnietych plikow i modow do katalogu /.etwolf/ w katalogu domowym kazdego uzytkownika. Mody gotowe do pobrania sciagniesz np. tu : http://www.enemyterritory.net.pl/download.php?id=3.

[ Dodano: 13 Grudzień 06, 18:27 ]
na moj problem tez znalazlem rozwiazanie: trzeba skopiowac aktualny pbweb.x86 do katalogu ~/.etwolf/pb , zmienic wlasciciela tego pliku i uruchomic. Wtedy dziala ^^.
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

u-buntownik, pozatym zapraszam na http://ubuntugames.ovh.org :) do lektory wstepu tez :>
Rockers

Post autor: Rockers »

mam pytanie. Zainstalowałem wszystko pomyślnie i jak odpalam to ekran na moment robi się czarny i robi się niska rozdzielczość poniżej 640, dlaczego? Gra oczywiscie nie działa.
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Kontakt:

moze podasz co terminal podaje?? jednak wydaje mi sie ze nie masz sterownikow.
Rockers

Post autor: Rockers »

szukałem w HOW-To i zrobiłem według opisu jednak dalej nie ma tych sterów. Możesz podać linka do jakiegoś innego FAQ :( Bo szukam i szukam i wpisuje i nic.

mam Radeona 9200SE
Catter
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Catter »

Witam. Mam mały problem z ET. Mam zainstalowaną karte graficzną (GF 6600). Gra działa i wogóle Gram w ET od ponad roku wiec mam juz swój cfg itp. Na windowsie mam skaczące 125 fps (70-125). Słyszałem ze pod linuksem działa lepiej ale ja mam mniej fps. jakaś rada? Wykorzystanie procesora 100% (Amd Athlon 2000 xp+, 768 mb ram). Jakaś porada jak to usprawnić?
Awatar użytkownika
acidburnpl
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: acidburnpl »

Catter, mam podobny problem. Najpierw miałem Radeona9200SE i nie dało się grać bo gra skakała ,chodź na XP śmigała bardzo ładnie. Po wielu próbach i konfiguracji wkońcu stwierdziłem że już mam dosyć i zmieniłem kartę na GF6600. Ku mojemu zaskoczeniu gra wcale nie śmiga tak miło jak bym się tego spodziewał. Też nie bardzo wiem co z tym zrobić. W sumie wychodzi na to że trzeba by mieć windowsa do grania bo na linuxie coś nie idzie pograć.
Obrazek
krecio

Post autor: krecio »

mam pytanie, czy da sie ustawic tak et, zeby sciagalo dodatkowe pliki do swojego katalogu a nie do tego ukrytego w domowym??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Linuksowe”