counter strike
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.04
Spróbuj wpisać w konsoli
lub
[ Dodano: 13 Styczeń 07, 15:18 ]
Kod: Zaznacz cały
wine cs
Kod: Zaznacz cały
wine counterstrike
[ Dodano: 13 Styczeń 07, 15:18 ]
Jak to zrobić? WIem głupie pytanie ale nic mi na myśl nie przychodzi..majorek pisze:trzeba tylko wrzucić jedną czcionkę o nazwie "tahoma.ttf".
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
Michal2984@
Wchodzisz do floderu domowego -> folder .wine -> drive_c -> windows -> fonts
I wrzucasz tu tą czcionkę. Oczywiście jak masz windowsa to nie musisz się bawiś w ściąganie tej czsionki tylko przechodzisz do dysku z normalnym windowsem ( nie wine ) -> windows -> fonts
I szukasz tej czcionki i kopiujesz ją.
Pozdro
Wchodzisz do floderu domowego -> folder .wine -> drive_c -> windows -> fonts
I wrzucasz tu tą czcionkę. Oczywiście jak masz windowsa to nie musisz się bawiś w ściąganie tej czsionki tylko przechodzisz do dysku z normalnym windowsem ( nie wine ) -> windows -> fonts
I szukasz tej czcionki i kopiujesz ją.
Pozdro

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
no nie wiem, ja mam procka 1.5ghz, 256mb ram i gf2mx400 64mb i nie widzę różnicy w cs'ie między windows i linuks. I tu i tu mam te 76fps i tak samo chodziskoruppa pisze:specjalnie dl kogos robilem juz takie testy wiem ze roznica pomiedzy windowsem/linuksem to tak 10/15 fpsu na niekozysc linuksa... 33 to w akcji mam.

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Witam
Testowalem CS Source na wine i cededze z roznymi ustawieniami.
Ogolnie cedega jest wydajniejsza. W tescie wydajnosci w cededze mam srednio 80fps. Niestety test ma sie nijak to gry w sieci, tutaj wydajnosc spada i srednio wynosi ~40fps.
Co ciekawsze po wylaczeniu "Piksel shader" w tescie sredni wynik to 130fps, a w grze nadal srednio 40fps.
Pulpit pracuje mi w rozdzielczosci 1280x1024.
Co ciekawego zauwazylem to: wyniki testow gry w rozdzielczosci 1024x768 i 1280x1024 sa praktycznie identyczne. Wszystkie ustawienia jakosci grafiki w grze byly na "Medium".
Komputer testowy:
AXP 3200+, GF 7600GS AGPx8, 1GB RAM DDR 400.
Musze jeszcze przeprowadzic testy przy wylaczonych detalach typu: renderowania nieba itp.
W sumie gra i tak jest odpalana w DX8.0 wiec pewne efekty z DX9 mozna sobie powylanczac.
Jezeli ktos ma leprze wyniki i wie jak podciagnac wydajnosc w grze to prosze o info.
Pozdrawiam
Testowalem CS Source na wine i cededze z roznymi ustawieniami.
Ogolnie cedega jest wydajniejsza. W tescie wydajnosci w cededze mam srednio 80fps. Niestety test ma sie nijak to gry w sieci, tutaj wydajnosc spada i srednio wynosi ~40fps.
Co ciekawsze po wylaczeniu "Piksel shader" w tescie sredni wynik to 130fps, a w grze nadal srednio 40fps.
Pulpit pracuje mi w rozdzielczosci 1280x1024.
Co ciekawego zauwazylem to: wyniki testow gry w rozdzielczosci 1024x768 i 1280x1024 sa praktycznie identyczne. Wszystkie ustawienia jakosci grafiki w grze byly na "Medium".
Komputer testowy:
AXP 3200+, GF 7600GS AGPx8, 1GB RAM DDR 400.
Musze jeszcze przeprowadzic testy przy wylaczonych detalach typu: renderowania nieba itp.
W sumie gra i tak jest odpalana w DX8.0 wiec pewne efekty z DX9 mozna sobie powylanczac.
Jezeli ktos ma leprze wyniki i wie jak podciagnac wydajnosc w grze to prosze o info.
Pozdrawiam
A jak jest z wersją non-steam? Próbował ktoś uruchomić?
Ja na KateOS przez Wine, uruchomiłem CSa, ale wogóle napisów nigdzie nie było i (na ślepo) po kliknięciu na stworzenie nowej gry wywalało się do pulpitu.
Da się wersję nonsteam zemulować? Jeśli tak to przez wine/cedege/crossover?
I jeśli ktoś gra na nonsteam'ie to macie wersje osobną, czy ściąganą np. przez PacSteam etc.?
Ja na KateOS przez Wine, uruchomiłem CSa, ale wogóle napisów nigdzie nie było i (na ślepo) po kliknięciu na stworzenie nowej gry wywalało się do pulpitu.
I jeśli ktoś gra na nonsteam'ie to macie wersje osobną, czy ściąganą np. przez PacSteam etc.?
-
- Piegowaty Guziec
toloxx@toloxx pisze:A jak jest z wersją non-steam? Próbował ktoś uruchomić?
przeczytaj sobie cały wątek jeszcze raz, jeśli nie miałeś napisów to musisz wrzucić czcionke ( wine ) tahoma.ttf. [przeczytaj jeszcze raz cały wątek!!]
A wersja non-steam na wine na pewno chodzi
Hrabia_p pisze:Ja znalazłem taki mod (http://www.truecombat.pl/) do Wolfenstein: Enemy Terrirtory, który przerabia grę, na klona CS. A jak wiadomo ET pod LINUKSA jest ogólnie dostępny
:]Gandalf pisze:Ja tak z innej beczki polecam wam TC (True Combat) mod do Enemy Terrority gra jest CAŁUŚNY i z naprawde z doba grafiką i są wersje do LINUKSA i windowsa instalacja prosta bo jest instalator do linunx-a (LOKI INSTALLER). Do tego dużo serwerów czego więcej chcieć
a ja gram na wine w cs:s i nie narzekam. tylko nie skonfigurowałem mic jeszcze (btw wie ktoś może co trzeba zrobić? ]
Linux Registered User #439211.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
TC czy to ET a CS to duża różnicavdl pisze:a ja gram na wine w cs:s i nie narzekam. tylko nie skonfigurowałem mic jeszcze (btw wie ktoś może co trzeba zrobić? ]
To znajomy problem z mic przez wine. U mnie w 1.6 pod wine coś mic nawala, strasznie przerywa, takie 1sekundowe przerwy. Przez cedege w ogóle lepiej chodzi no i tej głupiej czcionki tahoma nie musiałem wgrywać (a do wine musiałem). Cedega sama skonfigurowała mic, tak jak w KOCHAM$WINDOWS
Gandalf pisze: Ja tak z innej beczki polecam wam TC (True Combat) mod do Enemy Terrority gra jest CAŁUŚNY i z naprawde z doba grafiką i są wersje do LINUKSA i windowsa instalacja prosta bo jest instalator do linunx-a (LOKI INSTALLER). Do tego dużo serwerów czego więcej chcieć

-
- Piegowaty Guziec
To coś co sie chce ściągać to jest pewnie "wine gecko installer", jest potrzebny do wyświetlania "opisu" serwera "takie okienko które wyskakuje zaraz jak sie podłączysz do serwa" ( bo te opisy są czasami w html i wine potrzebuje do tego silnika gecko ) ja zawsze przerywam to ściąganie i wszystko mi dobrze działa.wasiur93 pisze:Mi wine nie chce odpalic csa
Wyskakuje ze chce cos sciagac, ale pasek sciagania w ogole sie nie rusza. Gdy wylaczam sciaganie pokazuje sie juz wlaczona gra (tu chodzi przy tworzeniu serva) i gdy wciskam ok , cs wylacza sie.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt: