counter strike

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
majorek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: majorek »

Jak zmierzyć ilość fps w cs 1.6 na wine ??
N00byStance
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Kontakt:

Post autor: N00byStance »

Tak samo jak ilość FPS w Counter-Strike'u na Windowsie... Odpowiednią komendą w konsoli CS.
aPa
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: aPa »

net_graph 2 lub 3 lub 4
adik28
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Kontakt:

Post autor: adik28 »

zainstalowalem CS przez wine i jak to teraz odpalic ? nie ma ikonki na pulpicie

[ Dodano: 13 Styczeń 07, 13:57 ]
nikt nie wie panowie prosze was o pomoc
Michal2984
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.04

Post autor: Michal2984 »

Spróbuj wpisać w konsoli

Kod: Zaznacz cały

wine cs
lub

Kod: Zaznacz cały

wine counterstrike

[ Dodano: 13 Styczeń 07, 15:18 ]
majorek pisze:trzeba tylko wrzucić jedną czcionkę o nazwie "tahoma.ttf".
Jak to zrobić? WIem głupie pytanie ale nic mi na myśl nie przychodzi..
majorek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Michal2984@

Wchodzisz do floderu domowego -> folder .wine -> drive_c -> windows -> fonts
I wrzucasz tu tą czcionkę. Oczywiście jak masz windowsa to nie musisz się bawiś w ściąganie tej czsionki tylko przechodzisz do dysku z normalnym windowsem ( nie wine ) -> windows -> fonts
I szukasz tej czcionki i kopiujesz ją.

Pozdro :craz:
madrat
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: madrat »

skoruppa pisze:specjalnie dl kogos robilem juz takie testy wiem ze roznica pomiedzy windowsem/linuksem to tak 10/15 fpsu na niekozysc linuksa... 33 to w akcji mam.
no nie wiem, ja mam procka 1.5ghz, 256mb ram i gf2mx400 64mb i nie widzę różnicy w cs'ie między windows i linuks. I tu i tu mam te 76fps i tak samo chodzi :roll:
porterneon
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: porterneon »

Witam
Testowalem CS Source na wine i cededze z roznymi ustawieniami.
Ogolnie cedega jest wydajniejsza. W tescie wydajnosci w cededze mam srednio 80fps. Niestety test ma sie nijak to gry w sieci, tutaj wydajnosc spada i srednio wynosi ~40fps.
Co ciekawsze po wylaczeniu "Piksel shader" w tescie sredni wynik to 130fps, a w grze nadal srednio 40fps.
Pulpit pracuje mi w rozdzielczosci 1280x1024.
Co ciekawego zauwazylem to: wyniki testow gry w rozdzielczosci 1024x768 i 1280x1024 sa praktycznie identyczne. Wszystkie ustawienia jakosci grafiki w grze byly na "Medium".

Komputer testowy:
AXP 3200+, GF 7600GS AGPx8, 1GB RAM DDR 400.

Musze jeszcze przeprowadzic testy przy wylaczonych detalach typu: renderowania nieba itp.
W sumie gra i tak jest odpalana w DX8.0 wiec pewne efekty z DX9 mozna sobie powylanczac.

Jezeli ktos ma leprze wyniki i wie jak podciagnac wydajnosc w grze to prosze o info.

Pozdrawiam
toloxx

Post autor: toloxx »

A jak jest z wersją non-steam? Próbował ktoś uruchomić?
Ja na KateOS przez Wine, uruchomiłem CSa, ale wogóle napisów nigdzie nie było i (na ślepo) po kliknięciu na stworzenie nowej gry wywalało się do pulpitu.
Da się wersję nonsteam zemulować? Jeśli tak to przez wine/cedege/crossover?
I jeśli ktoś gra na nonsteam'ie to macie wersje osobną, czy ściąganą np. przez PacSteam etc.?
Gandalf
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Kontakt:

Post autor: Gandalf »

Ja tak z innej beczki polecam wam TC (True Combat) mod do Enemy Terrority gra jest zajebista i z naprawde z doba grafiką i są wersje do linuxa i windowsa instalacja prosta bo jest instalator do linunx-a (LOKI INSTALLER). Do tego dużo serwerów czego więcej chcieć :)
majorek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

toloxx pisze:A jak jest z wersją non-steam? Próbował ktoś uruchomić?
Ja na KateOS przez Wine, uruchomiłem CSa, ale wogóle napisów nigdzie nie było i (na ślepo) po kliknięciu na stworzenie nowej gry wywalało się do pulpitu.
Da się wersję nonsteam zemulować? Jeśli tak to przez wine/cedege/crossover?
I jeśli ktoś gra na nonsteam'ie to macie wersje osobną, czy ściąganą np. przez PacSteam etc.?
toloxx@

przeczytaj sobie cały wątek jeszcze raz, jeśli nie miałeś napisów to musisz wrzucić czcionke ( wine ) tahoma.ttf. [przeczytaj jeszcze raz cały wątek!!]

A wersja non-steam na wine na pewno chodzi
vdl
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 6.10

Post autor: vdl »

Hrabia_p pisze:Ja znalazłem taki mod (http://www.truecombat.pl/) do Wolfenstein: Enemy Terrirtory, który przerabia grę, na klona CS. A jak wiadomo ET pod LINUKSA jest ogólnie dostępny :)
Gandalf pisze:Ja tak z innej beczki polecam wam TC (True Combat) mod do Enemy Terrority gra jest CAŁUŚNY i z naprawde z doba grafiką i są wersje do LINUKSA i windowsa instalacja prosta bo jest instalator do linunx-a (LOKI INSTALLER). Do tego dużo serwerów czego więcej chcieć
:]

a ja gram na wine w cs:s i nie narzekam. tylko nie skonfigurowałem mic jeszcze (btw wie ktoś może co trzeba zrobić? ]
Linux Registered User #439211.
madrat
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: madrat »

vdl pisze:a ja gram na wine w cs:s i nie narzekam. tylko nie skonfigurowałem mic jeszcze (btw wie ktoś może co trzeba zrobić? ]
To znajomy problem z mic przez wine. U mnie w 1.6 pod wine coś mic nawala, strasznie przerywa, takie 1sekundowe przerwy. Przez cedege w ogóle lepiej chodzi no i tej głupiej czcionki tahoma nie musiałem wgrywać (a do wine musiałem). Cedega sama skonfigurowała mic, tak jak w KOCHAM$WINDOWS ;-)
Gandalf pisze: Ja tak z innej beczki polecam wam TC (True Combat) mod do Enemy Terrority gra jest CAŁUŚNY i z naprawde z doba grafiką i są wersje do LINUKSA i windowsa instalacja prosta bo jest instalator do linunx-a (LOKI INSTALLER). Do tego dużo serwerów czego więcej chcieć
TC czy to ET a CS to duża różnica :grin: nie dają takiej przyjemności jak przy graniu w cs'a :roll:
wasiur93
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: wasiur93 »

Mi wine nie chce odpalic csa :(
Wyskakuje ze chce cos sciagac, ale pasek sciagania w ogole sie nie rusza. Gdy wylaczam sciaganie pokazuje sie juz wlaczona gra (tu chodzi przy tworzeniu serva) i gdy wciskam ok , cs wylacza sie.
majorek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

wasiur93 pisze:Mi wine nie chce odpalic csa :(
Wyskakuje ze chce cos sciagac, ale pasek sciagania w ogole sie nie rusza. Gdy wylaczam sciaganie pokazuje sie juz wlaczona gra (tu chodzi przy tworzeniu serva) i gdy wciskam ok , cs wylacza sie.
To coś co sie chce ściągać to jest pewnie "wine gecko installer", jest potrzebny do wyświetlania "opisu" serwera "takie okienko które wyskakuje zaraz jak sie podłączysz do serwa" ( bo te opisy są czasami w html i wine potrzebuje do tego silnika gecko ) ja zawsze przerywam to ściąganie i wszystko mi dobrze działa.
wasiur93
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

No teraz mi np. juz tego nie sciaga, ale po wczytaniu mapy po prostu sie wylacza ;p.
majorek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

[quote="wasiur93"]No teraz mi np. juz tego nie sciaga, ale po wczytaniu mapy po prostu sie wylacza ]

A zainstalowałes gecko czy dałeś anuluj ??
wasiur93
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Szczerze nie wiem wkoncu czy sie zainstalowalo...wiem ze juz sie nie pojawia.
N00byStance
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: N00byStance »

Jeśli chcesz mieć rendering HTML w Wine, możesz zainstalować Mozillę pod Windowsa.
andrek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: andrek »

Doprowadziłem do tego, że zainstalowałem sobie przez wine steama i wszystko elegancko działa - friendsy, itp itd. Co jednak zrobić z grami? Nie mam zamiaru pobierać tych gigabajtów, skoro mam te gry [ chodzi konkretnie o css ] zainstalowane na partycji windowsowej. Da się coś zrobić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”