CorelDraw

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Awatar użytkownika
eugene_wolfe
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: eugene_wolfe »

Pavel.P pisze:a u mnie własnie zainstalował sie coreldraw 9 przez wine-doors jak narazie chodzi bez zarzutu tylko musze czcionki windowsowe doinstalować
heeee??? ale rozumiem, ze ten normalny - windowsowy? jesli tak, to wypowiedz sie jak to dziala. Jesli rozsadnie, to juz szukam na allegro, czy ktos 9 nie sprzedaje.
Pozdrawiam
--
2+2=4,001 bez 1 tysiecznej
Pavel.P
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.10
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: Pavel.P »

tak ten windowsowy jak narazie to działa bez zarzutu choć czasami potrafi wyskoczyć błąd corela ale może wynika to że mam dwie wersje bo wersje 12 też instalowałem.
Załączniki
zrzutekranu_213.png
Awatar użytkownika
eugene_wolfe
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

No tia... ale 9 tez juz kupic nie mozna... ehhhh...
Pozdrawiam
--
Jabberek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Jabberek »

[quote="jureksaw"]Z tego co wiem, to ostatnią wersją Corel Draw chodzącą pod wine jest 8.0. Nie wiem czy naprawdę ostatnią, ale u mnie chodzi i cdr otwiera ]

Hmm, nie chce tworzyc nowego watku, dlatego napisze tutaj:
Wie ktos, gdzie moglbym sciagnac triala CorelDraw 8 albo 9 ? Bo szukam i szukam i nic :/

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
eugene_wolfe
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Kontakt:

Windowsowego? Tego juz oficjalnie raczej nie ma. Musisz szukac w jakichs starych plikowiskach. Ale generalnie nie ma wiekszego sensu - i tak nie da sie ich ruszyc (przynajmniej na 7.04 - Gutsy'ego jeszcze nie mam wiec nie sprawdzalem)
Pozdrawiam
--
Jabberek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Jabberek »

Ja sciagnalem Corel Draw 9 z torrenta (bitnova.info) i 11, obydwie wersje nie ruszaja ani pod 6.12, ani 7.04, 7.05 :/ A tu widze w topiku, ze komus sie udalo uruchomic dziewiatke pod ubuntu.

Jabberek
jureksaw
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Post autor: jureksaw »

Ja, jak wcześniej pisałem mam wersję 8.0 i mi chodzi (najpierw pod ubuntu, a teraz na debianie). Corel 12 - niestety nie.
st3fan
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: st3fan »

A i ja się dopiszę do wątku, bo bardzo przyzwyczaiłem się do Corela. Obecnie pracuję na X3 w domu i 12tce w pracy.
Próbowałem odpalić właśnie X3 na Gutsy'm za pomocą wine i już się ucieszyłem, bo zaczęło się coś dziać, ale w po chwili instalator doszedł do momentu w którym sprawdza czy jest IE przynajmniej w wersji 5. Oczywiście nie było, ale zaproponował zainstalowanie IE6 -- oczywiście nie zadziałało. ;)
W każdym razie zacząłem grzebać i znalazłem IE4Linux (swoją drogą świetny skrypcik - sam wszystko instaluje, włącznie z Flashem 9tką!). Po zainstalowaniu IE6 za pomocą powyższego myślałem, że może tym razem uda się przejść krok ze sprawdzaniem kiepskiej przeglądarki, ale nic z tego.
Może ktoś ma pomysł jak oszukać Corelowski instalator?
www.twojeauto.info - analiza kosztów Twojego samochodu
Awatar użytkownika
el.pescado
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: el.pescado »

IE4linux chyba instaluje IE w odrębnym środowisku. Możesz spróbować zainstalować IE "normalnie", ręcznie, wtedy może się uda.
Awatar użytkownika
witek
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 16.04

Post autor: witek »

Zainteresuj się wine-door, instaluje IE do katalogu wine i korzysta z plików w katalogu wine, w przeciwieństwie do ie4linux. Może pomoże :)

wine-doors
st3fan
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: st3fan »

witek pisze:Zainteresuj się wine-door, instaluje IE do katalogu wine [...] Może pomoże :)
witek, dzięki za podpowiedź. Częściowo zadziałało, mianowicie instalator Corela nie czepiał się tego, że nie mam IE. Niestety potem bez niczego przestał działać.
Spróbowałem odpalić go jeszcze przez wine-auto ze ścieżką dostępu do .exe'ka ale wypluł tylko coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

err:msi:ACTION_CallDllFunction GetProcAddress(L"CA_PreInstallComplete") failed
err:msi:ITERATE_Actions Execution halted, action L"CA_Callit" returned 1603
i skończył działanie instalatora. :/
Niestety nie mam na tyle wiedzy, żeby określić w czym jest problem. :(
www.twojeauto.info - analiza kosztów Twojego samochodu
musiek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Odp: CorelDraw

Post autor: musiek »

tez mam problem :/ otoz chce zainstalowac corel draw x3-odpalam instalke przez wine, wszystko ladnie wczytuje, wyskakuje ekran inicjacji instalacji i na tym koniec-inicjuje i inicjuje, nawet nacisniecie "anuluj" nic nie daje [poza zapytaniem, czy zakonczyc]. jakas metoda? moze jest jakis alternatywny program do grafiki wektorowej na linuxa, ktory obsluguje *.cdr i ma podobne funkcje? jestem zielony w linuxie [ubuntu 8.04], mam go od wczoraj, wiec jesli ktos jest w stanie pomoc prosze o pisanie w jezyku zrozumialym dla newbie ;) pzdr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”