Klawiatury i myszy multimedialne

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
klausa

Klawiatury i myszy multimedialne

Post autor: klausa »

Witajcie!
Dzisiaj postawiłem sobie świeżutkie Ubuntu, mojego pierwszego linuksa.
Do rzeczy, chciałem dowiedzieć się, czego mam użyć, żeby skonfigurować klawisze multimedialne na klawiaturze. Mam też myszkę Microsoftu, a konkretnie Wireless IntelliMouse Explorer, ma ona dwa dodatkowe przyciski, chciałbym się dowiedzieć również jak ją skonfigurować.
P.S: Opcja szukaj nie dała mi żadnej interesującej odpowiedzi.
shufla

Post autor: shufla »

Witam,

Hm. Jeśli to Twój pierwszy Linux, poczekaj na Breezego, ZTCW tam już jest wsparcie dla tych dodatków.

Ewentualnie w Gnome:
System->Preferencje->Skróty klawiszowe

Pozdrawiam,
Łukasz
harlus
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: harlus »

można zresetować skróty klawiszowe? próbowałem ustawić klawisze multimedialne w klawiaturze logitecha (system -> preferencje -> skróty klawiszowe) i część klawiszy udało sie ustawić, ale kilka przestało działać w tym... enter! :( xD musze potwierdzać wszystko enterem z numerycznej. ;[

edit:
problem rozwiązany: system -> preferencje -> klawiatura.

jeśli modek uzna ten post za "smiecący" to prosze go skasować (pierwotnie miał trafic do innego tematu, przez przypadek wylądował tutaj :bag: ).
PakaBassPlaya
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Post autor: PakaBassPlaya »

aby nie tworzyc nowego tematu:

w moim laptopie (dell inspiron e1505) mam klawisze multimedialne na przednim panelu, to jest wyciszenie, volume up, volume down, start/pauza, sciezka do przodu, do tylu, stop

o ile wysmienicie dzialaja w totemie, to np. w mplayerze reaguja tylko 3 pierwsze. to samo dzieje sie w odtwarzaczu muzycznym, jakiego uzywam (quod libet, ale rzecz ma sie podobnie tez w innych odtwarzaczach)

jest jakis sposob ozywienia pozostalych klawiszy w tych aplikacjach (najbardziej zalezy mi na QL)?
gohanks
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Klawiatury i myszy multimedialne

Post autor: gohanks »

Ja również mam problem z ustawianiem skrótów - mam klawiaturę A4tech K7-MU Tablet i ustawiłem dodatkowe klawisze do obsługi przełączania obszarów roboczych. Kod klawisza wyświetla poprawny, ale klawisz nie reaguje po naciśnięciu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”