Filmy rmvb i opóźnianie napisów
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Filmy rmvb i opóźnianie napisów
Witam,
mam problem z filmami w formacie rmvb i napisami, konkretnie z serialem Prison Break.
Każdy odcinek nowej serii odtwarza się u mnie z błędem, na wszystkich playerach jest tak samo (starszych odcinków nie posiadam, ale nie było takich problemów).
W czasie odtwarzania napisy są ciągle opóźniane. Zmieniam ręcznie czas opóźnienia (przycisk X), jest przez kilka chwil dobrze, ale da się zauważyć, że napisy ciągle nie nadążają za filmem. Dochodzi do tego, że pół godzinny odcinek ma ręcznie przesunięte napisy 0 18000 ms na końcu. Paranoja.
Dodam, że na systemie rodem z Redmond jest ok, także nie jest to wina pliku z napisami czy filmu.
Jak sobie z tym poradzić?
Pozdrawiam.
mam problem z filmami w formacie rmvb i napisami, konkretnie z serialem Prison Break.
Każdy odcinek nowej serii odtwarza się u mnie z błędem, na wszystkich playerach jest tak samo (starszych odcinków nie posiadam, ale nie było takich problemów).
W czasie odtwarzania napisy są ciągle opóźniane. Zmieniam ręcznie czas opóźnienia (przycisk X), jest przez kilka chwil dobrze, ale da się zauważyć, że napisy ciągle nie nadążają za filmem. Dochodzi do tego, że pół godzinny odcinek ma ręcznie przesunięte napisy 0 18000 ms na końcu. Paranoja.
Dodam, że na systemie rodem z Redmond jest ok, także nie jest to wina pliku z napisami czy filmu.
Jak sobie z tym poradzić?
Pozdrawiam.
Heavy Metal Is The Law
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Filmy rmvb i opóźnianie napisów
i wlasnie tu jest pies pogrzebany. jak mniemam film w rmvb i napisy przerabiane przez (http://subedit.com.pl)
http://www.napiprojekt.pl ??
Zna ktos rozwiazanie??
http://www.napiprojekt.pl ??
Zna ktos rozwiazanie??
::::::::::: Delcadro::::::::::::
- KresPas
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
dalej czekamy na rozwiązanie 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
no właśnie 

- panjandrum
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86
Też się z tym spotkałem, nie ze wszystkimi filmami w rmvb, ale z niektórymi. Problem w tym, że na linuxie te filmy odtwarza z innym fps-em. Możesz sobie go zmienić np. programem gaupol, albo poprać napisy w formacie mpl2 i po kłopocie.
wolnakultura.info
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
We właściwościach pliku widzę, że fps wynosi 24. Ile mam dać, żeby napisy się poprawnie wyświetlały?
Heavy Metal Is The Law