Mogę się z nim połączyć za pomocą Wammu i KMobileTools, ale te programy oferują tylko przeglądanie SMS'ów czy książki adresowej. A ja chciałbym móc wgrywać pliki do telefonu..

Kod: Zaznacz cały
Traceback (most recent call last):
File "main.py", line 28, in <module>
from preferences import *
File "/usr/share/gMobileMedia/preferences.py", line 13, in <module>
sys.exit(1)
NameError: name 'sys' is not defined
sudo -s
cd /media
mkdir costam
mtpfs -o allow_other costam/
fusermount -u /media/costam
To ja ze swojej strony dodam, ze jesli na karcie pamieci stworzymy wlasny katalog w glownym drzewie folderow to bedzie on widoczny po zamontowaniu. Czyli innymi slowy nie korzystamy z domyslnie tworzonych folderow typu "Obrazy" "Dźwięki" etc. bo te sie dubluja z tymi w pamieci telefonu i ostatecznie nie widzimy zawartosci tych z karty pamieci.bociek_89 pisze:Znalazłem inny sposób - Gnomad2 wykrywa telefon i pozwala na jego przeglądanie. Problem polegał na tym, że Kubuntu nie montuje prawidłowo urządzeń korzystających z protokołu MTP
Program troche niewygodny i nieczytelny. Jakoś mi nie przypadł do gustu, ale innego wyjścia nie ma
Jeśli znajdziecie jakiś sposób na montowanie urządzeń MTP to dajcie znać, proosze Was bardzo
EDIT:
Znalazlem coś takiego:
http://www.clixhere.net/d-click-lounge/ ... mtpfs.html
MTPFS mam juz zainstalowane, ale nie wiem jak zamontować telefon.. ehh
EDIT:
Hah, jestem prawie genialny
a tak odmontowujemyKod: Zaznacz cały
sudo -s cd /media mkdir costam mtpfs -o allow_other costam/
Sposób działa tylko połowicznie, bo nie ma dostępu do karty pamięci z telefonu, ale wychodzi na to samo jakby używając Gnomad2'aKod: Zaznacz cały
fusermount -u /media/costam
Więc problem z połączeniem samsunga L-760 roziwiązany ^^
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 12 gości