witam,
zachecony opisem how-to viewtopic.php?t=62233&highlight=skype podjalem sie instalacji mojej kamerki jednak po ukonczeniu instalacji ani w mplayer ani w innych programach kamerka nie zostaje wykryta. chociaz...
1. Zły dział - przeniosłem.
2. Piszemy po polsku - popraw tytuł tematu. Po angielsku zresztą też z błędem ;> - wiorka
Czym objawia się niedziałanie? Może jakieś błędy?
Mam podobny blad - dopoki nie zainstalowalem patch-a z w/w poradnika wszystko bylo o.k.
Teraz gdy chce uruchomic kamerke wyskakuje blad:
MPlayer interrupted by signal 11 in module: demux_open
- MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and
disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
hej,
posciagalem sterowniki do mojej kamerki z linkow z forum i synapticiem gspca. niestety nie dalo to absolutnie zadnych reziultatow tzn. skype, czy tez inne programy nie wykrywaja kamerki, wiec nie ma mowy rowniez o obrazie a co ciekawe zamiast kamery widze moja karte tv jako urzadzenie.
dzieki
Siggi pisze:hej,
posciagalem sterowniki do mojej kamerki z linkow z forum i synapticiem gspca. niestety nie dalo to absolutnie zadnych reziultatow tzn. skype, czy tez inne programy nie wykrywaja kamerki, wiec nie ma mowy rowniez o obrazie a co ciekawe zamiast kamery widze moja karte tv jako urzadzenie.
dzieki
Witam,
Czy są jakieś zmiany w sprawie kamery Creative ? Czy udało ci się ją uruchomić ?
Sorry że odkopuje ale mam z tą kamerką problem [kupiłem 3 dni temu...] i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. A przynajmniej żadne z tu podanych nie działa.
prawdopodobnie nie ma jeszcze sterowników do niej ;> ale mogę się mylić.
witam ja mam tą kamerke i śmiga bez problemu wystarczy pobrać easylin z forum gdzieś tu jest i zainstalować. tylko najnowszą paczke i sam zrobi wszystko za was przynajmniej umnie działa bez zarzutu. pozdrawiam:)
Linux Mint 9 Isadora oraz Debian Sid AMD Athlon 2 x 2.8 + 3 GB Ram +WD 500GB + GF 6150 SE 256 MB + MP61PME-S2P
tomekgreen1985 pisze:witam ja mam tą kamerke i śmiga bez problemu wystarczy pobrać easylin z forum gdzieś tu jest i zainstalować. tylko najnowszą paczke i sam zrobi wszystko za was przynajmniej umnie działa bez zarzutu. pozdrawiam:)
Bus 002 Device 002: ID 041e:4064 Creative Technology, Ltd
aha jeśli robiłeś tak jak to jest opisane w linku tam wcześniej to po instalacji sterownika do kamery należy uruchomić ponownie kompa później instalacja patha do skeypa wiem że jakieś mi tam błędy wywaliło dwa dni sie z nią meczyłem ale wracając do tematu to po instalacji tego patha restart i ponowna reinstalacja jeśli dalej nie działa i powinna śmigać aż miło. umnie to pomogło. teraz robiłem niedawno formata i wystarczyła instalacja easylin i nic wiecej nie musiałem robić wszystko odrazu ruszyło. pozdrawiam
Linux Mint 9 Isadora oraz Debian Sid AMD Athlon 2 x 2.8 + 3 GB Ram +WD 500GB + GF 6150 SE 256 MB + MP61PME-S2P
tomekgreen1985 pisze:Bus 002 Device 002: ID 041e:4064 Creative Technology, Ltd
aha jeśli robiłeś tak jak to jest opisane w linku tam wcześniej to po instalacji sterownika do kamery należy uruchomić ponownie kompa później instalacja patha do skeypa wiem że jakieś mi tam błędy wywaliło dwa dni sie z nią meczyłem ale wracając do tematu to po instalacji tego patha restart i ponowna reinstalacja jeśli dalej nie działa i powinna śmigać aż miło. umnie to pomogło. teraz robiłem niedawno formata i wystarczyła instalacja easylin i nic wiecej nie musiałem robić wszystko odrazu ruszyło. pozdrawiam
a rózni sie ona czymś a tak wogóle próbowałeś zainstalować easylin czy szukasz tylko kogoś kto ma dokładnie taki model kamery jak Twój??a tak wogóle temat postu zaczynał sie od tej kamery którą podałem nie zauważyłem nawet że masz pro:D sorki mój błąd.
easylin instalowałem wysłałem mail do twórcy i okazało się że program jeszcze nie obsługuje mojej kamerki.
za co "sorki"? ludzie uczą się na błędach teraz żałuje troche że nie kupiłem tego samego modelu co Twój... wkurza mnie przełączanie się na tzw. system X
Mam ten sam problem z kamerką Creative Live! Cam Video IM (bez Pro).
lsusb: Bus 004 Device 006: ID 041e:4067 Creative Technology, Ltd
Próbowałem wszystkich sposobów opisanych w tym wątku - bez rezultatu. Wprawdzie po zainstalowaniu któregoś sterownika zaczęła świecić niebieska dioda, ale żadna aplikacja nie wykrywa urządzenia wideo. Co ciekawe Ekiga w urządzeniach dźwiękowych widzi mikrofon z tej kamerki (VF0350 Live! Cam Video IM). EasyLin też nie wykrywa tej kamerki. Szkoda, bo pod Windows XP chodzi bez problemu.