Komunikator - ostateczny wybór

Jak się dogadać?
Krzuchy
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: Blackbox

Odp: Komunikator - ostateczny wybór

Post autor: Krzuchy »

A powiedzcie mi czy jest taki komunikator pod Linucha, ktory potrafi wiele rozmow trzymac w jednym aktywnym oknie i przelaczac sie klikajac tylko w nazwy, zeby nie miec otwartych np. 10 rozmow? Nie wiem czy ktos uzywal z was Konnekta pod Winshitem, tam wlasnie cos takiego jest. Troche niejasno wyjasnilem, ale Ci co uyzwali tego to zrozumieja :)
Awatar użytkownika
roffik
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Post autor: roffik »

Nie wiem, czy to odpowiedni temat, ale poszukuję komunikatora dla siebie:
  • musi obsługiwać protokół Google Talka (a więc Jabber);
  • musi mieć obsługę VOIP (a dokładniej PC-PC) z użytkownikami Talka lub Yahoo Messengera;
  • mógłby mieć też obsługę GG.
Znalazłem coś takiego jak Jabbin, ale gdy już przychodzi co do czego (próba rozmowy), to odmawia posłuszeństwa. Po prostu nic nie słychać:cry:
Awatar użytkownika
Bull
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Bull »

Krzuchy pisze:A powiedzcie mi czy jest taki komunikator pod Linucha, ktory potrafi wiele rozmow trzymac w jednym aktywnym oknie i przelaczac sie klikajac tylko w nazwy, zeby nie miec otwartych np. 10 rozmow? Nie wiem czy ktos uzywal z was Konnekta pod Winshitem, tam wlasnie cos takiego jest. Troche niejasno wyjasnilem, ale Ci co uyzwali tego to zrozumieja :)
Szukam dokladnie czegos takiego... Mam Kubuntu od niedawna i mam zamiar calkiem odłączyć się od windy na tyle, na ile moge. Wiec jesli ktos zna jakies wtyczki do komunikatorów ktore beda pozwalaly na przechowywanie aktywnych okien w listwie programu to bede wdzieczny. Niezadko w pracy rozmawiam na kilka/nascie okien i jest to dosc niewygodne kiedy robia mi sie grupowania okien w pasku i potem cala grupa zaczyna migac i kombinuj ktory odpowiedzial.

Pozdrawiam serdecznie z tego pierwszego postu na tym forum :)
Rajiu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Post autor: Rajiu »

Pidgin ma coś takiego, to się nazywa zakładki, w jednym oknie tworzą się zakładki z prowadzonymi rozmowami, wystarczy się przełączać pomiędzy zakładkami. W Kadu chyba też coś takiego jest.
Awatar użytkownika
Bull
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: Bull »

OKej, faktycznie w pidginie zauwazylem cos takiego w opcjach. Dzieki :)
patpi
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Post autor: patpi »

Moduł Tabs do Kadu też to daje. Tu jest przykład -> screenshot w sekcji "szybki dostep do okien z rozmowami" http://jakilinux.org/aplikacje/komunika ... ozliwosci/
Awatar użytkownika
skoruppa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 11.04
Kontakt:

Post autor: skoruppa »

roffik: Sprawdz Ereseva albo Landell.... albo cos innego na tapioce, ktora laczy sie z voipem od gtalka ;)
Awatar użytkownika
roffik
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

skoruppa pisze:roffik: Sprawdz Ereseva albo Landell.... albo cos innego na tapioce, ktora laczy sie z voipem od gtalka ;)
No dzięki, potestujemy :)
Oczywiście, jak ktoś ma inne propozycje, to jestem otwarty :-)
elka
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10

Post autor: elka »

Krzuchy pisze:A powiedzcie mi czy jest taki komunikator pod Linucha, ktory potrafi wiele rozmow trzymac w jednym aktywnym oknie i przelaczac sie klikajac tylko w nazwy, zeby nie miec otwartych np. 10 rozmow? Nie wiem czy ktos uzywal z was Konnekta pod Winshitem, tam wlasnie cos takiego jest. Troche niejasno wyjasnilem, ale Ci co uyzwali tego to zrozumieja :)
Kopete ma coś takiego w standardzie :) tzn wersja, ktora zainstalowala sie z moim kubuntu ma coś takiego..
przekopałam się przez cały temat i muszę powiedzieć, że mnie zmartwiliście :( pod win używam mirandy, genialnie dopasowanej wtyczkami do moich potrzeb i miałam nadzieję, że pod linuxa też jakiś podobnej klasy komunikator znajdę, a tu bieda :( chwilowo korzystam z kopete, ale ono nawet sie do mirandy nie umywa... opłaca się zmienić kopete na podgina, czy nie ma większej różnicy? ewentualnie co innego wypróbować? (musi mieć obsługę xjabber/xampp, gg, icq, mile widziane yahoo)

ps. jako że to mój pierwszy post tutaj to witam wszystkich :)
Awatar użytkownika
roffik
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

No niestety, nie udało mi się nic zainstalować:( Landell ma kłopoty z zależnościami, Eresevy nie mogę skompilować... Przeczytałem kilka wiadomości, że komuś kiedyś działała tapiocaui, ale teraz nie mogę jej zainstalować (repozytorium ma jakieś problemy: deb http://extindt01.indt.org/VoIP/apt breezy/feisty main). W między czasie znalazłem OpenWengo i gtalk2voip.com i nic to nie dało... skoruppa, co miałeś na myśli, mówiąc "cos innego na tapioce"?
Voodek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Kontakt:

Post autor: Voodek »

Prosze o usuniecie tego :P To co tu bylo wczesniej napisane bylo juz dawno nie aktalne gdyz nie zauwazylem ze ten post na ktorego odpowiedzialem byl z 2007roku xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”