iPod touch - montowanie pod Ubuntu
- Jenova
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
iPod touch - montowanie pod Ubuntu
Dzień dobry...
No może nie taki dobry, bo od rana szukam jakiegoś rozwiązania dręczącego mnie problemu i jak do tej pory bez rezultatów.
Zwracam się więc do Was - pomożecie?
Pytanie nr 1: czy komuś udało się podmontować iPod touch pod Ubuntu bez tzw. łamania iPoda?
Pytanie nr 2: (Przepraszam, że jedynie pośrednio związane z Linuksem, ale jeśli ktoś się interesował tą tematyką, to pewnie wie). Czy jeśli "złamię" (jailbreak) iPoda, to stracę gwarancję? (Próbowalam się dodzwonić do Apple Polska, ale niestety do 8 maja mają wolne).
Mam jeszcze jedno pytanie (to już akt desperacji, wybaczcie). Czy da się w prosty sposób wyeksportować bibliotekę Amaroka, tak aby móc ją zaimportować do iTunes (pod Windowsem)? (Zależy mi zwłaszcza na tym, żeby hulały okładki itp.).
Jeśli zadaję jakieś banalne pytania (czy głupie), bardzo przepraszam. Jestem początkująca, ale starałam się najpierw znaleźć rozwiązanie moich problemów sama, tyle że się nie udało i pytanie na forum to moja ostatnia deska ratunku.
No może nie taki dobry, bo od rana szukam jakiegoś rozwiązania dręczącego mnie problemu i jak do tej pory bez rezultatów.
Zwracam się więc do Was - pomożecie?
Pytanie nr 1: czy komuś udało się podmontować iPod touch pod Ubuntu bez tzw. łamania iPoda?
Pytanie nr 2: (Przepraszam, że jedynie pośrednio związane z Linuksem, ale jeśli ktoś się interesował tą tematyką, to pewnie wie). Czy jeśli "złamię" (jailbreak) iPoda, to stracę gwarancję? (Próbowalam się dodzwonić do Apple Polska, ale niestety do 8 maja mają wolne).
Mam jeszcze jedno pytanie (to już akt desperacji, wybaczcie). Czy da się w prosty sposób wyeksportować bibliotekę Amaroka, tak aby móc ją zaimportować do iTunes (pod Windowsem)? (Zależy mi zwłaszcza na tym, żeby hulały okładki itp.).
Jeśli zadaję jakieś banalne pytania (czy głupie), bardzo przepraszam. Jestem początkująca, ale starałam się najpierw znaleźć rozwiązanie moich problemów sama, tyle że się nie udało i pytanie na forum to moja ostatnia deska ratunku.
- avalan
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: iPod touch - montowanie pod Ubuntu
Hmm, z montowaniem nie ma problemu, ale potrzebujesz Wifi i jakiegoś BSD Subsystem z SSH zainstalowanego na iPodzie i co za tym idzie zjailowanie go - bez tego nie da rady (system HFS+ nieobsługiwany przez Linuksa). Łamanie oprogramowania jest nie legalne, ale co to za zabawa z ograniczonym sprzętem 
Zarejestruj się w iTunes Store i ściągnij okładki - na forum myapple.pl jest takowy poradnik jak to zrobić bez karty kredytowej.
Cheers.

Zarejestruj się w iTunes Store i ściągnij okładki - na forum myapple.pl jest takowy poradnik jak to zrobić bez karty kredytowej.
Cheers.
Internet Explorer służy do przegladania Internetu z Twojego komputera i ... vice-versa.
Linux User: #419954
Linux User: #419954
- Adrian4
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
jailbreak to nie jest łamanie oprogramowania lecz dostęp do dysku odtwarzacza. Odtwarzasz firmware i nadal masz zablokowany dostęp - czytaj: iPod jak z pudełka.avalan pisze: Łamanie oprogramowania jest nie legalne
Dla tego powstały między innymi takie sklepy jak App Store, w którym można dostać wszystko, w tym bardzo dużo za darmo. Wystarczy mieć konto.avalan pisze: co to za zabawa z ograniczonym sprzętem
Gry wprowadzane przez Installer czy Cydię nie mają żadnych certyfikatów i nikt nie odpowiada za uszkodzenie przez nie iPoda.
To były tzw. darmowe kody. Promocja trwała przez dwa tygodnie.avalan pisze: na forum myapple.pl jest takowy poradnik jak to zrobić bez karty kredytowe

Najprostrzym i jedynym sposobem na założenie konta w iTunes Store jest kod ze zdrapki, którą można nabyć na Allegro. Dla przykładu: Karta, na której znaduje się 50$ kosztuje 80zł. Mowa tutaj oczywiście o koncie amerykańskim, bo polskie jest bardzo ograniczone, a na dodatek są problemy z obsługą naszych kart kredytowych.

- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Po jailbraku stracisz gwarancję, ale po ewentualnej awarii wgrywasz z powrotem stare oprogramowanie i sie do niczego nie przyczepią .
Chakra Linux user.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
No iTunes Store dalej bez problemu można założyć darmowe konto... wy'google'uj łamanie iTunes czy cś takiego i troche poszukaj.... 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Architektura: x86
Witam 1szy raz na tym forum.
Wykopuję wątek, bo mam podobny problem. Z góry proszę o wyrozumiałość, bo choć obecną wersję Ubuntu (8.10) zainstalowałam sama, w wielu obszarach (a zwłaszcza w terminalu) poruszam się po omacku
. Dlatego problem opiszę łopatologicznie.
Chciałam zamontować Ipoda Touch, którego dostałam w prezencie, jako odtwarzacz mp3. Pod Windą i pod iTunes działa, ale to mnie specjalnie nie zadowola. Po wetknięciu do USB pod Ubuntu komputer go otwiera w katalogu jako aparat fotograficzny. Korzystając z rad na forum udało mi się zrobić w terminalu punkt montowania /media/ipod i przeszłam kolejne kroki w radach dla montowania mp3:
viewtopic.php?t=102032
ale niestety - nie idzie. Ipod jest sobie jako ten aparat, a punkt montowania sobie. Terminal raz pokazuje, że jest zamontowany pod dev, raz, że go tam nie ma (tj. nie znajduje lokalizacji). GTKPod go nie widzi. Jakieś podpowiedzi (prostym językiem
?
Z góry dziękuję.
Wykopuję wątek, bo mam podobny problem. Z góry proszę o wyrozumiałość, bo choć obecną wersję Ubuntu (8.10) zainstalowałam sama, w wielu obszarach (a zwłaszcza w terminalu) poruszam się po omacku

Chciałam zamontować Ipoda Touch, którego dostałam w prezencie, jako odtwarzacz mp3. Pod Windą i pod iTunes działa, ale to mnie specjalnie nie zadowola. Po wetknięciu do USB pod Ubuntu komputer go otwiera w katalogu jako aparat fotograficzny. Korzystając z rad na forum udało mi się zrobić w terminalu punkt montowania /media/ipod i przeszłam kolejne kroki w radach dla montowania mp3:
viewtopic.php?t=102032
ale niestety - nie idzie. Ipod jest sobie jako ten aparat, a punkt montowania sobie. Terminal raz pokazuje, że jest zamontowany pod dev, raz, że go tam nie ma (tj. nie znajduje lokalizacji). GTKPod go nie widzi. Jakieś podpowiedzi (prostym językiem

Z góry dziękuję.