powrót do Windowsa?

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: powrót do Windowsa?

Post autor: lukitd »

PS. Jeśli ktoś chce "szanować systemy" jako informatyk to powinien znać jeszcze Solaris, FreeBSD i Mac OSX.
Bo jak to tak. Windows i Linux, a reszta już nie!?
FreeBSD to znam...
Jest jeden powód dla którego musiałbym porzucić Linuksa - brak Internetu.
I właśnie tu Cię mam kolego. Mój główny powód mojego zniechęcenia jest taki, że nie mam właśnie INTERNETU, tzn. tepsa teraz każdemu wciska modem ZXDSL 852 v.2 No i kolego producent ZTE, tego modemu dostarczył dla Linuxa sterowniki w wersji tylko Alfa. No i próbowałem już wszystkiego, nawet sam pisałem poradniki co do tego modemu. Ale nigdy ten modem nie działa tak dobrze pod Linuxem jak pod moim niezawodnym XP'ku.

I mi nie mów, że nie mam racji. Bo ja już na wylot znam jak ten modem zainstalować i skonfigurować ręcznie. I da się go zainstalować ale albo będzie Ci się czasem system wieszał sporadycznie podczas bootowania albo znów co innego. A Ubudsl niestety jeszcze dobrze tego modemu nie obsługuje.

Nie da się na Linuxie pracować pod tym modemem jak narazie.

I ja nie mam internetu stabilnego pod Linuxem. A Windows mi daje stabilny internet pod ten modem. No i co??

Linux to ma tylko sterownik w wersji Alpha dla platformy 32 bity a na 64 bity nie ma.
Windows ma sterownik w wersji finalnej na obie platformy i działa on dobrze.

Co do wypowiedzi Borkosa to się nie ustosunkuję, bo w jakiś szał wpadł, że ktoś nei chwali na Linuxa na forum linuxowym. Niestety nie będę ukrywał, że wszystko jest ładnie pięknie bo nie jest...
Ostatnio zmieniony 04 sie 2013, 13:30 przez lukitd, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.wopr.kazimierz-dolny.pl/ - WOPR Kazimierz Dolny drużyna nr 2
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Blackbox

Post autor: mat »

Jesli chodzi o modemy dostarczane przez tp w zasadzie nigdy nie miałem o nich dobrego zdania i korzystałem z jednego nich może ze dwa miesiące - niestety tyle z tym wytrzymałem. Przy instalacji zawsze musiałem ładować sterownik z co jest dla mnie strasznie niewygodne. Kolejna sprawa to uaktywnianie połączenia przy każdym starcie systemu. Wiem że da się to ominąć tylko w zasadzie po co z czymś takim wogóle mieć do czynienia. Kolejny powód gdy zaliczysz awarię systemu lub pad dysku twardego to nawet z internetu nie będziesz mógł swobodnie korzystać. Nie mówię że jest fajnie że Linux twojego modemu nie obsługuje zbyt dobrze ponieważ to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. To jest jeden z tego typu urządzeń które należy unikać. Spójrz na cenę oraz wykonanie w zasadzie nie masz absolutnie żadnego powodu aby czegoś wymagać od tego urządzenia w tym przedziale cenowym.

Moja rada kup kartę sieciową która będzie obsługiwana przez system linux bez instalacji żadnych sterowników np jakiś Realtek. Moja karta sieciowa kosztowała zaledwie
20 zł. Do tego warto zakupić router za jakieś może ponad 100 zł np planet (asmax nie jest moim zdaniem najlepszym wyborem). To jest najlepsze rozwiązanie aby zapomnieć o "Cudach" dostarczanych przez TP oraz masie nieprzyjemnych czynności które wymieniłem wcześniej.
BUY LINUX GAMES
Support Game Companies who Support Linux Gaming.
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Jesli chodzi o modemy dostarczane przez tp w zasadzie nigdy nie miałem o nich dobrego zdania i korzystałem z jednego nich może ze dwa miesiące - niestety tyle z tym wytrzymałem.
Tylko, że ten ów według Ciebie dziadowski modem działa mi elegancko pod XP'kiem. Więc nie widzę powodu dlaczego miałbym z tego modemu rezygnować?
Ostatnio zmieniony 04 sie 2013, 13:30 przez lukitd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rocky_Balboa
Przyjaciel
Przyjaciel
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Post autor: Rocky_Balboa »

Ale ubuntu to linux i został stworzony z myślą o przeciętnym użytkowniku...
Juz nie przesadzajmy ze o przeciętnym w takim razie co dla ludzi nie przeciętnych
Yyy... może gentoo lub slackware.

Mówiąc przeciętny miałem na myśli kogoś, kto nie miał wcześniej do czynienia z linuksami.
"But it ain't about how hard you hit, it is about how hard you can get hit and keep moving forward"
Ucz się angielskiego i pomagaj głodnym! |Na progu nieznanego.
borkos

Post autor: borkos »

slack może i tak ale gońtuuuu fujjjjj

Mówiąc przeciętny miałem na myśli kogoś, kto nie miał wcześniej do czynienia z linuksami.
Troszkę przesadziłeś bo jak widać w tym poście to jest jednak wiele problemów

to zdanie dla lukitd :D

EDIT:
lukitd pisze:FreeBSD to znam...

I właśnie tu Cię mam kolego. Mój główny powód mojego zniechęcenia jest taki, że nie mam właśnie INTERNETU, tzn. tepsa teraz każdemu wciska modem ZXDSL 852 v.2 No i kolego producent ZTE, tego modemu dostarczył dla Linuxa sterowniki w wersji tylko Alfa. No i próbowałem już wszystkiego, nawet sam pisałem poradniki co do tego modemu. Ale nigdy ten modem nie działa tak dobrze pod Linuxem jak pod moim niezawodnym XP'ku.

I mi nie mów, że nie mam racji. Bo ja już na wylot znam jak ten modem zainstalować i skonfigurować ręcznie. I da się go zainstalować ale albo będzie Ci się czasem system wieszał sporadycznie podczas bootowania albo znów co innego. A Ubudsl niestety jeszcze dobrze tego modemu nie obsługuje.

Nie da się na Linuxie pracować pod tym modemem jak narazie.

I ja nie mam internetu stabilnego pod Linuxem. A Windows mi daje stabilny internet pod ten modem. No i co??

Linux to ma tylko sterownik w wersji Alpha dla platformy 32 bity a na 64 bity nie ma.
Windows ma sterownik w wersji finalnej na obie platformy i działa on dobrze.

Co do wypowiedzi Borkosa to się nie ustosunkuję, bo w jakiś szał wpadł, że ktoś nei chwali na Linuxa na forum linuxowym. Niestety nie będę ukrywał, że wszystko jest ładnie pięknie bo nie jest...

Szał hmmmm :evil: nie jest pięknie no fakt sam sobie problemów szukasz 2 fakt nikt cie nie trzyma przy linuxie to kolejny, z tego co piszesz świat się kończy na twoich grach filmach i modemie zx ......
Skoro szkoda Tobie czasu nerwów zdrowia - więc po co się męczysz?

Przez 10 strony postu piszesz praktycznie to samo, podając jakieś suche fakty. Jeszcze jakbyś pomyślał nad czymś ciekawym to może powstała by jakaś kontstruktywna dyskusja a tak poruszasz - filmy multimedia gry i modem tudzież inne kombinacje twoich problemów.
A nieee jeszcze gg było i ikonki. Przepraszam.
:?
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

A nieee jeszcze gg było i ikonki. Przepraszam.
Jak dobrze poczytasz całości moich postów to zobaczysz że i to było...
Ostatnio zmieniony 04 sie 2013, 13:31 przez lukitd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
h!v
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Post autor: h!v »

Wytam

Prosiłbym abyś już porzucił ten temat.
Przyznaję, są ludzie którzy "chwalą pod niebiosa pingwina, depczą okienka" choć nie widzieli Linuksa w trybie konsoli. Gdy widzę tzw. linx-boya włącza mi się agresor. Czasem mi wstyd, że Linuksa używam.
Ale wybacz...

Komentarzem o
1. Javie i przeglądarkach
2. Kodekach i ich legalności
3. Wersji alfa sterownika dla modemu.

Pokazałeś jak głęboka jest Twoja niewiedza.
Komentarz o ikonkach, i porównywanie na ich poziomie Linuksa oraz Windowsa, oraz późniejsze 'zwalenie' winy na moderatora/administratora forum Debiana, pokazał jeszcze bardziej Twoje "ambicje" oraz "wiedzę".

"Odpalanie" Unixa w wirtualnej maszynie pod windowsem jest zwyczajnie śmieszne, a tłumaczenie tego brakiem sterowników dla Linuksa jest już majstersztykiem samym w sobie.

Z uporem godnym podziwu narażasz się na co raz to większą śmieszność.

Rozwiązanie jest do prawdy proste. Zostań na XP.
Szanuję chęci zapoznania się z Ubuntu, ale Twoje niepowodzenia nie powinny prowadzić do prowadzenia flame'u na forum ( łoooł maseło maślane :)).

Pozdrawiam
h!v
$ touch girl
Permision denied
$ sudo touch girl http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20080608
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Przyznaję, są ludzie którzy "chwalą pod niebiosa pingwina, depczą okienka" choć nie widzieli Linuksa w trybie konsoli. Gdy widzę tzw. linx-boya włącza mi się agresor. Czasem mi wstyd, że Linuksa używam.
Ale wybacz...
Dobrze, że to w końcu Ty, linuxowicz przyznałeś...;-)
Rozwiązanie jest do prawdy proste. Zostań na XP.
Cieszy mnie to, że użytkownik Linuxa to stwierdził...:-)
Komentarzem o
1. Javie i przeglądarkach
2. Kodekach i ich legalności
Pokazałeś jak głęboka jest Twoja niewiedza.
Komentarz o ikonkach, i porównywanie na ich poziomie Linuksa oraz Windowsa, oraz późniejsze 'zwalenie' winy na moderatora/administratora forum Debiana, pokazał jeszcze bardziej Twoje "ambicje" oraz "wiedzę".
Weź się puknij w główkę...I rozumu sobie nabij do niej! Jakbyś chciał wiedzieć to ja już temat sterowników do mojego modemu poznałem na wylot. I sam Adrian napisał, że dzięki mnie modem ZXDSL 852 v.2 lepiej działa na Linuxie. I całego tego Twojego Linuxa poznałem lepiej przez ten miesiąc niż Ty przez rok cpykania.

Sam nie masz nawet pewnie pojęcia, że modem ZXDSL 852 v.2 posiada tylko sterowniki w wersji Alfa pod Linuxa. To nie podnoś głosu!
"Odpalanie" Unixa w wirtualnej maszynie pod windowsem jest zwyczajnie śmieszne, a tłumaczenie tego brakiem sterowników dla Linuksa jest już majstersztykiem samym w sobie.

Sam jesteś śmieszny! Nie masz pojęcia i głos podnosisz. Co w tym złego, że sobie odpalę np. FreeBSD (tryb tekstowy) na virtualnej maszynie od windowsem, że sie komend pouczę, skryptów, serwerów?

Sam jesteś śmieszny, że sobie siedzisz na tym KDE i sobie cpykasz w te pomarańczowe okienka bezcelowo a umiesz... yhmyhm. A pewnie w trybie tekstowym to wiesz mniej ode mnie. A siedzisz na tym Linuxie pewnie długo.

Co do kodeków i Smplayera w najnowszym Ubunciaku 8.04 to nawet nie masz pojęcia, że występują problemy z dźwiękiem i video.

Nie mamy o czym rozmawiać... Życzę przyjemnego, bezproblemowego klikania w pomarańczowe okienka :-)
borkos

Poraz kolejny ktoś piszę zostań przy windowsie coraz bardziej zaczyna podobac Mi twoja konstruktywna krytyka nie pokazująca nic. Pokazujesz za to ze nie jesteś osobą kreatywną która chce coś sama zrobić. Czeka tylko na proste wyjście przez kogoś podsunięte.
Wiem w odpowiedzi dodasz coś o multimediach grach i twoim modemie.

EDIT:
Sam jesteś śmieszny, że sobie siedzisz na tym KDE i sobie cpykasz w te pomarańczowe okienka bezcelowo a umiesz... yhmyhm. A pewnie w trybie tekstowym to wiesz mniej ode mnie. A siedzisz na tym Linuxie pewnie długo.

Co do kodeków i Smplayera w najnowszym Ubunciaku 8.04 to nawet nie masz pojęcia, że występują problemy z dźwiękiem i video.

Nie mamy o czym rozmawiać... Życzę przyjemnego, bezproblemowego klikania w pomarańczowe okienka :-)
Siedząc w windowsie można kilkać w niebieskie srebrne i oliwkowe :D okienka
a tak dla odmiany piszesz coś o multimediach - jak nie umiesz wybrać a już na pewno zainstalować odpowiednich kodeków to faktycznie problem może wystąpić.

Ps co daje obsługa xów? To że większa cześć pracy i tak czy inaczej wykonywana jest w konsoli.

Sam nie masz nawet pewnie pojęcia, że modem ZXDSL 852 v.2 posiada tylko sterowniki w wersji Alfa pod Linuxa. To nie podnoś głosu!
Cytat:

Sam jesteś śmieszny! Nie masz pojęcia i głos podnosisz. Co w tym złego, że sobie odpalę np. FreeBSD (tryb tekstowy) na virtualnej maszynie od windowsem, że sie komend pouczę, skryptów, serwerów?
Z narażaniem się na smieszność już jest za późno po prostu. Lukitd uważasz ze ty masz pojęcie? A co ty umiesz w tych skryptach albo serwerach?? Virtualna maszyna z linuxem pod windows jest fakt dość ciekawym pomysłem lekko bez sensu ale to żecz gustu. Osoba z większymi umiejętnościami poszukała by sobie po prostu konta shelowego. a nie stawiała na pewno kompletne środowisko z okienkami na jakimś wirtualu. Potem przez swój brak wiedzy czepia się jakichś detali, że nie potrafi skonfigurować systemu na wirtualnej maszynie.

lukitd daj sobie spokój bo na prawde wstyd. Nie dziwie się dlaczego z forum debiana cie że tak powiem wy.....
Pozdrawiam

EDIT:
lukitd pisze:Jak dobrze poczytasz całości moich postów to zobaczysz że i to było...
Przecież napisałem ze to było.
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Oj dobra rozmowa skończona. Nie mamy o czym rozmawiać.

Ja nie zmienię zdania że Linux/Unix jest pod serwery a Windows na desktop dla domu. Chociażby dlatego, że pewien doświadczony, dużo wiedzący moderator na forum Debiana mi to napisał i jeszcze jeden znawca Unixa/Linuxa to wie więcej od Was.
borkos

Super że uświadomiłeś sobie gdzie jest Twoje miejsce - może jeszcze zmienisz zdanie to wtedy zapraszam do dyskusji.

Do jakich celów jest linux i unix niech zdecyduje już końcowy użytkownik twoje zdanie jest takie moje i wielu osób jest inne.

Oczywiście miałeś problem, trafiając na tak "mało" wiedzące społeczeństwo. Wybacz nam za swoje uprzedzenia niczym konstruktywnym nie poprarte
:craz:
Awatar użytkownika
figa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: figa »

Ja nie zmienię zdania że Linux/Unix jest pod serwery a Windows na desktop dla domu. Chociażby dlatego, że pewien doświadczony, dużo wiedzący moderator na forum Debiana mi to napisał i jeszcze jeden znawca Unixa/Linuxa to wie więcej od Was.
gratuluję trwałości przekonań :)
Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
borkos

no fakt wytrwałość wzorowa.
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

może jeszcze zmienisz zdanie to wtedy zapraszam do dyskusji.
Jak poprawisz sterownik, ten który jest w wersji Alfa do mojego modemu ZXDSL 852 v.2 pod Linuxa to wtedy może może zmienię zdanie ;-) A jak nie umiesz to marny z Ciebie linuxiarz, a tylko bierny klikacz...
borkos

widocznie jestem. Nikt nie jest takim specjalistą wysokiej klasy jak ty

EDIT:
lukitd pisze:Jak poprawisz sterownik, ten który jest w wersji Alfa do mojego modemu ZXDSL 852 v.2 pod Linuxa to wtedy może może zmienię zdanie ;-) A jak nie umiesz to marny z Ciebie linuxiarz, a tylko bierny klikacz...
A co ma strona developerska sterowników do kwestii linuxa (administracja użytkowanie) ? Po raz kolejny pokazujesz ze ....

Ech szkoda gadać nie ośmieszaj się
mat
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Środowisko graficzne: Blackbox

Post autor: mat »

lukitd pisze:Tylko, że ten ów według Ciebie dziadowski modem działa mi elegancko pod XP'kiem. Więc nie widzę powodu dlaczego miałbym z tego modemu rezygnować?
Zastanów się dobrze i pomyśł o zaletach korzystania z routera o których wcześniej wspominałem. jeśli uważasz że modem działa ci poprawnie pod xp to czemu chcesz jego używać pod ubuntu? Skoro nawet sam producent jak nie jest do tego pomysłu za bardzo przekonany. Moja rada nie chcesz uczenia się poleceń i róznego rodzaju kombinacji które kiedyś ci się przydadzą albo może okażą się zbędne to stosuj się do zaleceń producenta i używaj sprzętu do którego są dostarczone odpowiednie sterowniki do systemu którego uzywasz.
lukitd pisze:Ja nie zmienię zdania że Linux/Unix jest pod serwery a Windows na desktop dla domu.
Przypominam że to zdanie pochodzi sprzed jakichś 11 lat. Czyli kawał czasu przed powstaniem Mac OS X (Unix) oraz typowych dystrybucji Linuksa przyjaznych dla użytkownika. Poza tym twoje czy tez moje zdanie na temat który system do jakich zastosowań sie nadaje jest bez znaczenia. Zapamiętaj to producenci decydują do jakich zastosowań system będzie wykorzystywany przez użytkowników. Niestety przykra dla ciebie sprawa to prosty fakt sterowniki, programy i gry są najczęściej tworzone dla Windows/Mac OS X/Linux i żaden inny system przez najbliższe lata raczej nie będzie tak przyjazny dla zwykłego użytkownika. Więc sukces Solarisa lub BSD jest jak na razie wątpliwy.
BUY LINUX GAMES
Support Game Companies who Support Linux Gaming.
Awatar użytkownika
h!v
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: Xfce

Post autor: h!v »

Wytam

Iście ciekawe zacietrzewienie.

1. Już kilka osób pisało abyś pozostał przy XP.
2. Kazdy choć trochę doświadczony użytkownik Linuksa też nie toleruje linux-boya.

Muszę też przyznać, że nie mam pojęcia o problemach audio/video w 8.04 pod SMPlayer ( swoją drogą wspominałem o Twoim komentarzu na temat legalności kodeków).
a) Nie używam 8.04
b) Do wczoraj używałem ATI 9550+Sterowniki ATI+Compiz&Emerald.
No, na moje nieszczęście wyemigrowałem na GF 7300. O ja biedny.

Ten pomarańczowy domyślny schemat w KDE też mnie dobija - nie martw się, nie jesteś sam.

To iż skonfigurowałeś modem nie znaczy, że jesteś developerem kernela.

Nie wiem jaki jest Twój cel.
Żegnasz się kilka razy twierdząć, że "Nie mamy o czym rozmawiać".
Twoje posty na forum Debiana, a zwałaszcza 3 ostatnie na tym forum pokazują jak bardzo znasz "po łebkach" Linuksa *.
Kto czyta z uwagą co wypisujesz i posiada trochę wiedzy, orientuje się na jaką śmieszność się narażasz ( vide geneza systemów aka kopiowanie Windowsa przez developerów Linuksa poprzez odniesienie do zdania z How-To dla Conky, na forum Debiana - jeszcze lepsze niż Unix na wirtualnej maszynie, bo sterowników dla Linuksa nie ma ** *** ).

Lektura wszystkich Twoich postów, na forach Debiana i Ubuntu, pokazuje, że zwyczajnie nie czytasz ze zrozumieniem - widzisz w tekście to co chcesz zobaczyć.
Doskonały przykład w temacie UbuDSL 1.0.0.58 (alfa 3) i mój dialog z nithathak na temat apletu. Jeszcze lepsza komedia to próba pomocy dla osoby z zupełnie innym modemem.

Co więcej imputujesz mi brak jakiejkolwiek wiedzy na podstawie mojego komentarza o moim ponad roczny użytkowaniu Ubuntu.

No ale to przecież my - wierni cpykacze Ubuntu.

Robisz piorunującą karierę pieniacza i siewcy fermentu. Wiesz swoje i twierdzisz, że my też "wiemy swoje".
Uważasz, że użytkownicy Linuksa to fanatycy. Sam zaś z z uporem maniaka uskuteczniasz politykę "XP jest o wiele lepszy".

Jeżeli jak twierdzisz, zdajesz sobie sprawę z tego, iż walisz głową w mur próbując nas przekonać - czemu nadal męczysz ten temat?

Zadaj sobie pytanie dlaczego tak bardzo męczysz się Linuksem jeśli
Pewnie, że jest to normalne, bo w Linuxie zawsze są jakieś problemy, błędy i coś nie działa...
Dobrze znasz ten cytat, nieprawdaż?

Spójrz może chłodnym okiem na to co wypisujesz.
Bo koncertowy popis trollowania, imputowania braku umiejętności oraz ogólnego zacietrzewienia dałeś na forum Debiana.
Teraz tutaj. Jaki jest Twój cel? Chcesz kogoś do czegoś przekonać?

Upraszam abyś zostawił Linuksa i wszelkie fora o jego dystrubucjach w spokoju.
Zarówno nasze jak i Twoje nerwy pozostaną w spokoju.

@ borkos
NIe dokarmiaj.

Pozdrawiam
h!v

* Już pomijam poprawną odmianę tego słowa.
** Vide "inspiracje" Linusa Torvaldusa przy pisaniu kernela.
*** Czyli - NIe jem szpinaku, bo sznurowadła się porwały.
$ touch girl
Permision denied
$ sudo touch girl http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20080608
Awatar użytkownika
lukitd
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

<b>H!v</b> błysnąłeś przyznam...
Doskonały przykład w temacie UbuDSL 1.0.0.58 (alfa 3) i mój dialog z nithathak na temat apletu. Jeszcze lepsza komedia to próba pomocy dla osoby z zupełnie innym modemem.
Od Ububdsl, modemów, ZXDSL'a pod Linuxem to się odczep. Bo sam nic na ten temat nie wiesz a że ja komuś pomogłem to Ty masz za złe i mi dogryzasz. Sam byś błysnął wiedzą i pomógł komuś w dziale ADSL. A że koleś nie napisał wcześniej jaki ma modem i się mnie pyta jak kompilowałem to się nie wcinaj.

Dobrze, ja już nikomu nie pomogę na forum, macie to jak w Banku. Jeśli macie za złe, że komuś pomogłem. Sam pokaż co umiesz...

Tak szczerze to mam już dosyć tych miłych forów i ludzi, którzy ubóstwiają tylko Linuxa w Windowsa mieszają z błotem.
borkos

Po raz kolejny podkreślam to że nikt nie zmusza Ciebie do kożystania z linuxa i Naszego forum.

Nie widzisz tylko jednego osobą która miesza coś z czym kolwiek jesteś ty!!!!! Niech to dotrze do ciebie!!!!! Chcesz używać win to to rób a nie chcesz linuxa to tego nie rób.
laik

Post autor: laik »

Kupno legalnej wersji XP to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu.
Ta płytka instalacyjna działa cuda. Sama instalacja jest bez porównania prostsza niż w jakimkolwiek linuksie. Program do partycjonowania chociaż nie działa automatycznie i nie ma "pomocników" pozwala zrobić wszystko czego się od niego oczekuje. To z pomocą tej płytki pozbywałem się partycji linuksowych kolejnych testowanych przeze mnie dystrybucji, odzyskiwałem stracone dane i naprawiałem uszkodzoną przez te dystrybucje partycję C. Sam system działa bezawaryjnie i szybko.

Zgubiłem niestety po sześciu latach płytkę ze sterownikami do karty sieciowej, która była dołączona do niej przy kupnie, ale ściągnięcie darmowych nowych sterowników na drugim kompie zajęło 5 minut. Instalacja kilkanaście sekund. Konfiguracja podobnie a robiłem to pierwszy raz. Jak już był internet to pozostało tylko ściągnięcie również darmowych sterowników karty muzycznej.

Nie ma tłumaczeń, że komputer jest stary, czy zły sprzęt.

Chyba się nie doczekam linuksa, że będzie się dało w jakiejś znośnej jakości muzyki słuchać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”