AssaultCube - zmniejszanie okna

Nie samą pracą człowiek żyje ;)
przemo00o
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME

AssaultCube - zmniejszanie okna

Post autor: przemo00o »

PO paru mintuach gry zawsze w tym samym czasie gra zmniesza swoj ekran pokazjue sie czesc pulpitu i ekran gry. nie moge nic zrobic tylko patrzec na gra w ktorej nic nie moge zrobic. kursor i klawiatura nie dziala. Moze ktos ma jakies rady.
kmd
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Odp: AssaultCube - zmniejszanie okna

Post autor: kmd »

Podobny "błąd" występuje w Open Arena. Też go miałem. Gdzieś wyczytałem, że wystarczy wyłączyć compiza, aby gra chodziła dobrze. Aczkolwiek od dawna nie grałem w OpenArenę więc nie wiem czy to pomaga. No ale warto spróbować:

Przed grą:

Kod: Zaznacz cały

metacity --replace
Po grze, można powrócić do compiza:

compiz --replace
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
OldEnt85
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: AssaultCube - zmniejszanie okna

Post autor: OldEnt85 »

kmd pisze:Podobny "błąd" występuje w Open Arena. Też go miałem. Gdzieś wyczytałem, że wystarczy wyłączyć compiza, aby gra chodziła dobrze. Aczkolwiek od dawna nie grałem w OpenArenę więc nie wiem czy to pomaga. No ale warto spróbować:

Przed grą:

metacity --replace
Po grze, można powrócić do compiza:

compiz --replace
Pozdrawiam.
Albo zainstalować fusion-icon z repozytoriów i "wrzucić" do autostartu (np. za pomocą ubuntu-tweak). Wtedy zmiana menadżera to dwa kliknięcia. Przydatne również z tego powodu, że można tak zmieniać menadżera dekoracji okien (GTK / Emerald) a także mieć łatwy dostęp do okna konfiguracji Compiza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry”