Linux a laptop na gwarancji
- Kiro
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Linux a laptop na gwarancji
Witam
Czy jest możliwość legalnego zainstalowania linuxa gdy z kompem kupiło się Windowsa?? Na kompie mam naklejoną karteczkę z cd-keyem widowsa. Gdzieś przeczytałem że przy instalacji traci się gwarancję. Proszę rozwiać me wątpliwości
Czy jest możliwość legalnego zainstalowania linuxa gdy z kompem kupiło się Windowsa?? Na kompie mam naklejoną karteczkę z cd-keyem widowsa. Gdzieś przeczytałem że przy instalacji traci się gwarancję. Proszę rozwiać me wątpliwości
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
Odp: Linux a laptop na gwarancji
Zamiast "gdzieś przeczytałem" przeczytaj gwarancję.
Oczywiście są firmy stosujące ten nieuczciwy zapis. Ale wszystkie dowiesz się czytając kartę gwarancyjną.
Oczywiście są firmy stosujące ten nieuczciwy zapis. Ale wszystkie dowiesz się czytając kartę gwarancyjną.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
- Kiro
- Wytworny Kaczor
Dokładnie chodzi o fujitsu siemens amilo pro. Ma ktoś może jakieś doświadczenia z tą marką?
- frklin
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86
- Kontakt:
Stosuj się do dobrych rad i przeczytaj 'umowę gwarancyjną' - czy może ktoś ma to zarobić za Ciebie i wyjaśnić potem wszystko...?
DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
- aga
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: GNOME
Nie wiem czy Wy nie macie innych problemów? Jak masz nowy laptop ,to nie podejrzewam że coś siądzie w ciągu najbliższych dni ( chociaż wszystko może się zdażyć) Jak się tak stanie to zawsze można winde na nowo postawić. Mój laptop stracił gwarancję w pierwszy dzień i nie płaczę nad tym. Laptop ma być do mnie a nie ja dla laptopa czy wymogów producenta.
Poza tym chyba nie ten dział
Poza tym chyba nie ten dział
Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
- Kiro
- Wytworny Kaczor
To laptop kuzyna, chce mu linuxa wgrać, a laptop i tak idzie pod gwarancję bo się tak nagrzewa że po godzince resy w kółko
- me, I'm not
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Ja jak wysłałem swojego laptopa HP do serwisu z zainstalowaną Fedorą to mi sformatowali dysk i zainstalowali XP :> Dzisiaj się z tego śmieję, ale wtedy byłem poważnie wrukwiony.
- mths
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: KDE 3/Trinity
me, i'm not - szczere kondolencje. za cos takiego powinni wsadzac do więzienia. a słyszeliście ten motyw, że ludziom wciska się kit, że niektóre modele laptopów mogą współpracować TYLKO z windows viśta albo ikspe (między innymi HP i toshiba)? za zdjęcie tej 'blokady' trzeba było ponoć płacić 50zł w renomowanym serwisie.. no po prostu rotfl... mialem jednego takiego lapka i openSUSE wszedl za pierwszym razem bez zająknięcia. no cud 
pinokio nie wiem jaką masz umowę gwarancyjną, ale ja bym pozbyl sie m$ jak najszybciej. powodzenia.

pinokio nie wiem jaką masz umowę gwarancyjną, ale ja bym pozbyl sie m$ jak najszybciej. powodzenia.
FreeBSD - live free or die.
Keep it simple, stupid.
Keep it simple, stupid.
- Kiro
- Wytworny Kaczor
Toteż namówiłem kuzyna na linuxa
Ja już od dawna tylko go używam

- OldEnt85
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
Gdybyś miał znajomego prawnika lub studenta, to na twoim miejscu olałbym takie klauzule i kazałbym sprzedawcy przeczytać ustawę z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. 1993 nr 47 poz. 211 z późn. zm.). Niestety nadal często nieuświadomionym konsumentom wciska się kit, a ci bez pomocy prawnej nie chcą walczyć o swoje (bo nie wiedzą na czym stoją).pinokio999 pisze:Witam
EDIT:
A tak, najważniejsze to ustawa z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. 2007 nr 50 poz. 331 z późn. zm.), jak mogłem zapomnieć.
GnuPG: D7511427. Grzegorz Dąbrowski (OldEnt) <grzegorzdabrowski@poczta.fm>
"GParted może być bronią masowej zagłady..."
"GParted może być bronią masowej zagłady..."