Global GPRS+Optione 3G Quad

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
Awatar użytkownika
BogumilH
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 19.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64
Kontakt:

Global GPRS+Optione 3G Quad

Post autor: BogumilH »

Witam,

do połączenie z internetem używam zestawienia jak powyżej.
Mój problem leży w tym, że świeżo postawiony Ubuntu 8.04 plus program Global GPRS działa świetnie, wczoraj go uaktualniłem korzystając z internetu po kablu sieciowym ( UPC ) no i zawsze po uaktualnieniu zaczynają się problemy, modem się łączy z internetem niby wszystko działa dopóki nie włączę Firefox, Thunderbird albo czegokolwiek co potrzebuje coś z internetu, system się wiesza, wszystko zamarza i pomaga tylko twardy reset.
Problem pojawiał się także gdy instalowałem sterownik do WiFi poprzez SYSTEM-Administracja-Sterowniki, system nie był uaktualniony ale wystarczyło tylko pobrać sterownik i przestawało działać.Dodam ,że system jest na laptopie Acer Aspire 3000 a internet z Orange.
Jeżeli ktoś wie w czym jest problem to proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
aga
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Odp: Global GPRS+Optione 3G Quad

Post autor: aga »

http://www.ubuntu.pl/forum/viewtopic.ph ... ght=global
może tutaj coś znajdziesz. Zawsze możesz się skontaktować z autorem programu
Jeśli masz problemy z ortografią, to zainstaluj słownik do przeglądarki.
Temat rozwiązany -wpisz [solved]
Ubuntu user # 20613 i user #474846
Świetny Blog
Grupa Ubuntu.pl na lastfm- Zapraszamy
Dariusz2000
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 7.10

Odp: Global GPRS+Optione 3G Quad

Post autor: Dariusz2000 »

Pewnie jakieś aktualizowane pakiety psują tobie system (np. nowy kernel z poprawionymi sterownikami dla twojego sprzętu). Sam mam Ubuntu 8.04.1 czyli z najnowszymi aktualizacjami i tam Global dobrze działa. Może te sterowniki od twojego nietypowego Wifi powodują zawieszenie?

Od pięciu miesięcy nie mam sygnałów od użytkowników o błędach w programie. Mimo, że ma w nazwie słowo beta, to działa bardzo stabilnie. Testuję go na kilkunastu różnych dystrybucjach Linuksa. Podobnie robi to kilka tysięcy użytkowników. Szybko dowiedziałbym się o błędach, bo dostaję od użytkowników dużo listów. Proponuję instalować aktualizacje do Ubuntu stopniowo np. po 10 pakietów i ustalić w ten sposób w którym momencie system przestał działać i które pakiety były za to odpowiedzialne.

Mój email jest na stronie programu Global GPRS
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”