Brak WPA przy WiFi
- roffik
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Brak WPA przy WiFi
A jeśli nie działa mi szyfrowanie WPA, a działa WEP (ta sama sytuacja na Ubuntu i Windowsie), to czyja to wina? Karta teoretycznie obsługuje te szyfrowania.
W rutilt nie mogłem wybrać WPA, mimo że takie szyfrowanie ustawiłem w ustawieniach rutera. Zresztą żadnym programem nie udało mi się połączyć z tak zabezpieczoną siecią.
W rutilt nie mogłem wybrać WPA, mimo że takie szyfrowanie ustawiłem w ustawieniach rutera. Zresztą żadnym programem nie udało mi się połączyć z tak zabezpieczoną siecią.
Ubuntu is as snug as a bug in a rug 

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 8.04
roffik a tez masz rt2500 ?
------------------------------------------------
Nie pomagam poza forum!
Nie pomagam poza forum!
- roffik
- Sędziwy Jeż
No tak, zapomniałem napisać: mam Pentagram 6123-09 na PCMCIA, lspci:
03:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88w8335 [Libertas] 802.11b/g Wireless (rev 03)
03:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88w8335 [Libertas] 802.11b/g Wireless (rev 03)

-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 8.04
Do tej karty to jedyne co mozesz zrobic to zaladowac sterownik z Windowsa za pomoca NDISWrappera. Ew. http://wireless.kernel.org <- pisza ze ponac jakies sterowniki sie pojawily ale dla wersji USB.
------------------------------------------------
Nie pomagam poza forum!
Nie pomagam poza forum!
- roffik
- Sędziwy Jeż
No i to właśnie zrobiłem to. Wszystko działa (karta się włącza, działa bez szyfrowania i z szyfrowaniem WEP), oprócz WPA/WPA2:|
Chodzi ci o te w kernelu 2.6.24? No, ale mój kernel raczej jej nie obsługuje - nie włączyła się po włożeniu do CardBusa. Użyłem najnowszych sterowników do XP ze strony Pentagramu. Straciłem już nadzieję, że połączy się przez WPA
Chodzi ci o te w kernelu 2.6.24? No, ale mój kernel raczej jej nie obsługuje - nie włączyła się po włożeniu do CardBusa. Użyłem najnowszych sterowników do XP ze strony Pentagramu. Straciłem już nadzieję, że połączy się przez WPA

- roffik
- Sędziwy Jeż
Niemożliwe!!!:w00t:
Po updacie do 8.10 działa bez żadnych kombinacji!!!:teeh:
Tym bardziej się dziwię, że po wymianie kilku maili z obsługą techniczną dowiedziałem się, że ta karta nie obsługuje AES, które mam włączone na routerze!!! !!! !!!
:w00t::w00t:
Po updacie do 8.10 działa bez żadnych kombinacji!!!:teeh:
Tym bardziej się dziwię, że po wymianie kilku maili z obsługą techniczną dowiedziałem się, że ta karta nie obsługuje AES, które mam włączone na routerze!!! !!! !!!