Java i Kurnik.pl

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
dunewar
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Java i Kurnik.pl

Post autor: dunewar »

Witam. Jestem nowym uzytkownikiem systemu ubuntu jak tez nowym forumowiczem. Moj problem polaga na tym ze zainstalowalem Ubuntu 8.04 na dosc wysluzonym laptopie Acer Aspire 3610. Uzywam na nim srodowiska Gnome (dziala calkiem sprawnie). Uzywam tez przegladarki firefox. Internet jest pociagniety z drugiego kompa wiec dokonalem wszystkich niezbednych aktualizacji bez zadnych problemow. Wszedlem na kurnik.pl zeby pograc w literaki i zainstalowalem linuxowy odpowiednik javy (nie pamietam w tej chwili jak sie nazywa) przez firefoxa. Wszystko zainstalowalo sie bez problemow, ale kiedy pokazuje mi sie strona z pokojami czcionki sa dosc dziwne (pogrubione wygladaja jakby byly poszarpane), co gorsza kiedy wchodze na stol nie pokazuje mi sie okienko rozmowy choc cala reszta jest ok, nie mam mozliwosci napisania niczego poniewaz tam gdzie niegdys znajdowala sie linia do wpisywania tekstu, teraz jest tylko niebieskie tlo, ale to jeszcze nie wszystko :). Na stronie glownej (lista graczy i stoly) moge pisac ale klawiatura jest kompletnie poprzestawiana. Kiedy naciskam "s" wyskakuje mi "o" wciskam "." wyskakuje mi "x". Zainstalowalem oryginalna linuxowa jave i dalej to samo. Adblocka zainstalowalem pozniej, wiec nie ma mozliwosci zeby to bylo to.
W ramach mozliwosci dorzuce jeszcze zdjecia jak to u mnie wyglada.
Please Help Me :)
pog
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Odp: Java i Kurnik.pl

Post autor: pog »

Ja mam analogiczny problem, tylko że na Acerze 5220.
Ktoś wie jak to naprawić?
dz
Rejestroacja
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Rejestroacja »

Mam zbliżony, jre'owy problem z firefoxem 3 - może wydać się on trywialny i absurdalny, ale mi poważnie utrudnia funkcjonowanie - otóż korzystając z firefoxa II potworniewolnego doprowadziłam się do skraju wytrzymałości - mój procesor nie wytrzymywał. Z firefoxem 3 ten problem zniknął, nie mam również problemów z apletami javy w moim banku. Generalnie trójka mi "prawie" pasuje - problem mam jedynie grając w gry na kurniku - prawidłowe działanie apletów to niemalże działanie bębna maszyny losującej - raz działa, raz nie działa, potem znowu działa, potem nie, masakra...

Da się ten problem javovy z FF3 rozwiązać czy wrócić do tego zasobożernego potora (FF2)?

ii sun-java6-bin 6-06-0ubuntu1 Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar
ii sun-java6-jre 6-06-0ubuntu1 Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar
ii sun-java6-plugin 6-06-0ubuntu1 The Java(TM) Plug-in, Java SE 6

W firefoxie -
Java(TM) plug-in - 1.6.0_06-b02
goldark
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS

Post autor: goldark »

Z dużym prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością przyczyną takiego wyświetlania plansz w Kurniku jest działający Compiz. Przetestowałem to na wcześniejszych wersjach Ubuntu oraz PCLinuxOS. Włączenie w nich Compiza, a wcześniej Beryla powodowało dziwne zachowanie się zawartości kurnikowych plansz - znikanie przycisków, dziwne czcionki etc. Spróbuj wyłączyć Compiza i sprawdź działanie Kurnika.:craz:
Jaśniej już jest. Teraz czekam października!
Rejestroacja
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Rejestroacja »

Zapomniałam o tym temacie... Odpowiedź brzmi - tak, compiz.
To samo z całą gamą innych programów, które się z compizem gryzły.

Pozdrawiam.
Razi
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Kontakt:

Post autor: Razi »

mi z compizem kurnik na sun-java6 działa w 99% sprawnie(czasem źle migają literki)
krzychos7
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity
Kontakt:

Post autor: krzychos7 »

Ja zauważyłem iż z Java są problemy na różnych stronach nie zależnie od przeglądarki, compiza czy nawet dystrybucji. W zasadzie to chyba wina nowej Javy kiedyś było wszystko ok ale ostatnio się wysypuje. Dość często przy różnych ładowaniach już w uruchomionej aplikacji się zawiesza. W zasadzie nie u wszystkich ale coś tak kuleje.
homogienia
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Architektura: x86

Post autor: homogienia »

Ja mam zainstalowaną sun-java6 jak pisał RAZI i niestety po kilku minutach grania na kurniku mozilla zawiesza mi się i dodatkowo za sobą ciagnie zawieszenie systemu tzn. mam biały monitor i twardy restart tylko pomaga. Czy może ktoś polecić więc inną java, która pozwala na swobodne poruszanie się w świecie gier kurnik.pl?

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”