taki oto problem mam:
Podłączyłem telefon (SE550i) przez bt do laptopa jako modemik. Do konfiguracji kppp użyłem tego: http://iplus.pl/indywidualni-potrzeby-t ... .html#info
Generalnie zestawienie łącza działa, nie w tym problem

W trayu mam coś co sie zowie "KnetworkManager" wersja 0.2.2 - wskazuje czy jestem połączony z netem (to jasne

I teraz tak łącze się z netem przez kppp - połączenie się zestawia, w trayu ląduje ikonka kppp (ikona knetworkmanagera nadal wskazuje brak połączenia).
Ping w konsoli... net jest

uruchamiam FF - strony niet, bo nie ma połączenia

no to z innej strony. Prawym na ikonę knetworkmanagera-> opcje->konfiguruj->połączenia wdzwaniane. Konfiguruje (o dziwo mimo interfejsu kppp połączenia zapisane w jednym nie są widoczne w drugim) i łącze.... połaczenie jest, ikona kppp w trayu pokazuje połączenie, ping i lynx ok, FF nadal nic, ikona knetwork nadal nie pokazuje połączenia.
Teoretycznie po prawokliku na tą ikonę jest opcja "Połączenia wdzwaniane" jednak zawsze podmenu jest puste - niby co się dziwić, wg strony projektu powinny tam być połączenia stworzone w Yascie :/
I teraz zasadnicze pytanie - da się jakoś to cholerstwo uruchomić?? Może jakoś oszukać tego knetworkmanagera? Może coś pozmieniać w konfigu FF?
pzdr.
h.