Witam, kupiłem MP3 Playera Sony, model jak w tytule, po podłączeniu go przez USB na wyświetlaczu ukazuje się napis informujący o podłączeniu, oraz ładowanie baterii wewnętrznej, jednak Ubuntu nie widzi go niestety :/ Szukałem sterowników na stronie Sony`ego, jednak ten nie posiada jakiś specjalnych sterowników, tylko file-managery - jako że MP3 powinien zostać wykryty jako zwykły Pendrive - czyli bez sterów. Na Windowsie wszystko chodzi ładnie, Linux milczy. Rythmbox nie wykrywa, Przepraszam jeśli powieliłem temat, jednak przeszukiwałem działy, a wyszukiwarka niczego ciekawego nie wyrzuciła, z góry dziękuje za pomoc. Ps. Ściągnałem jeszcze z jakiejś strony jakiś program na jave, gdzie niby to ma działać, ale raz że programy nie moge uruchomić, to jeszcze jest to do innego zupełnie modelu.
Pozdrawiam
Raf ;]
Edit: Amarok i Rythmbox po włączeniu odpowiednik wtyczek wykrywają urządzenie jako MPT, jednak jako dysk zewnętrzny (choćby po to żeby wrzucić zdjęcia czy inne dane) nie da sie podłączyć urządzenia.
Niemożność połączenia Mp3 Playera (Sony NWZ-S515) z komputerem jako dysk zewnętrzny