amarok -nie uruchamia się

Grafika, film, dźwięk.
Bies
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.04
Kontakt:

amarok -nie uruchamia się

Post autor: Bies »

przestał mi działać amarok. prubowałem zainstalować nowsze i starsze wersje ale nic ten sam problem. próbowałem również zmiany kde z 4.5.6 na x.7 i x.8
nic nie pomogło.
błąd wygląda tak;
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
kdecore (KAction): WARNING: KAction::insertKAccel( kaccel = 0x80989f8 ): KAccel object already contains an action name "play_pause"
QLayout "unnamed" added to QVBox "unnamed", which already has a layout
kdecore (KAction): WARNING: KAction::insertKAccel( kaccel = 0x80989f8 ): KAccel object already contains an action name "play_pause"
QLayout: Adding KToolBar/mainToolBar (child of QVBox/unnamed) to layout for PlaylistWindow/PlaylistWindow
Amarok: [Loader] Amarok is taking a long time to load! Perhaps something has gone wrong?
znalazłem ten post ale nie pomogło. viewtopic.php?t=53391
ktoś ma jeszcze jakieś propozycje

p.s nie pomogło czyszczenie ~.kde oraz ~./kde/apps/amarok
system 7.04
jureksaw
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Odp: amarok -nie uruchamia się

Post autor: jureksaw »

Spróbuj usunąć ~/.kde/share/config/amarokrc
Bies
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 7.04
Kontakt:

Post autor: Bies »

próbowałem :/
jankesman
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04

Post autor: jankesman »

Witam wszystkich,
mam podobny problem z Amarokiem - przestał mi się uruchamiać. Jedyne komunikaty z konsoli jakie mam to:

Kod: Zaznacz cały

Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
Amarok: [Loader] Amarok is taking a long time to load! Perhaps something has gone wrong?
I potem cisza... Procesy amarok i amarokapp są uruchomione, ale nic się nie dzieje. Zabijanie ich i uruchamianie ponownie daje ten sam efekt.
Próbowałem usunięcia ~/.kde/share/apps/amarokrc oraz ~/.kde/share/config/amarok - nie pomogło.
Wcześniej grzebałem w xorg.conf - zmieniałem dostępne Modes dla mojego monitora, żeby zmienić rozmiar ekranu logowania - nie wiem, czy może to mieć coś wsþólnego?
Mam następujące pytania:
  1. Co powinno być moim kolejnym krokiem? Usunięcie i zainstalowanie Amaroka?
  2. Czy jest jakiś sposób żeby dowiedzieć się więcej o tym co się dzieje przy starcie programu? Jakiś plik z logami przykładowo? Lub osobna aplikacja do takich zadań?
Acha - jeżeli to ma znaczenie, to od kilku dni używam compiza, może jakieś jego ustawienia to spowodowały?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi :-)

[EDIT] Po kolejnym restarcie Amarok ruszył bezproblemowo. Podejrzewam, że problem dotyczył raczej Compiz - bo miałem teraz podobny problem z Klipperem.
wladcamuch
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: wladcamuch »

system > preferencje > sesje
wyłącz pulseaudio, uruchom ponownie komputer
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”