Brak połączenia ze stroną tylko pod linuksem
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Brak połączenia ze stroną tylko pod linuksem
Mam bardzo dziwny kłopot polegający na tym, że nie mogę się połączyć z adresem http://www.inten.pl/
Próbowałem Firefoxa, Opery, Firefoxa pod wine, Epiphany, nawet w3m. Strona albo się nie wczytuje, albo operacja trwa kilkanaście do kilkudziesięciu minut.
Mam w domu 2 komputery i router. Jeden komp podłączony kabelkiem, drugi bezprzewodowo. Na obu problem ten sam. Na laptopie (wifi) jest Ubuntu 7.04, na drugim kompie 8.04. Próbowałem też livecd z Ubuntu i Knoppiksem.
Co ciekawe, strony, które hostuje inten wczytują się bez zająknięcia, nie mam też problemu z ftp. Ping działa.
Co ciekawsze, pod windą, która jest też na wymienionym laptopie, kłopotliwa strona nie sprawia żadnych problemów.
A najciekawsze jest to, że gdy włączę tora, strona się wczytuje.
Nie mam pojęcia, gdzie szukać przyczyny. Może ktoś inny je ma?
Próbowałem Firefoxa, Opery, Firefoxa pod wine, Epiphany, nawet w3m. Strona albo się nie wczytuje, albo operacja trwa kilkanaście do kilkudziesięciu minut.
Mam w domu 2 komputery i router. Jeden komp podłączony kabelkiem, drugi bezprzewodowo. Na obu problem ten sam. Na laptopie (wifi) jest Ubuntu 7.04, na drugim kompie 8.04. Próbowałem też livecd z Ubuntu i Knoppiksem.
Co ciekawe, strony, które hostuje inten wczytują się bez zająknięcia, nie mam też problemu z ftp. Ping działa.
Co ciekawsze, pod windą, która jest też na wymienionym laptopie, kłopotliwa strona nie sprawia żadnych problemów.
A najciekawsze jest to, że gdy włączę tora, strona się wczytuje.
Nie mam pojęcia, gdzie szukać przyczyny. Może ktoś inny je ma?
Registered Linux User #365287
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Odp: Brak połączenia ze stroną
Wydaje mi się że na tej stronie system linuksa jest blokowany. Mam ich kilka(różnych dystrybucji) pod ręką i z żadnego nie udało mi sie polączyć z ta stroną. Natomiast XP/Vista działa bez problemu.
regards,
pepemelone
PS.
Na początku myślałem że to Adblock/NoScript blokuje w firefoksie, ale konqeror/opera/seamonkeys też nie działa.
regards,
pepemelone
PS.
Na początku myślałem że to Adblock/NoScript blokuje w firefoksie, ale konqeror/opera/seamonkeys też nie działa.
perl -e 'print $i=pack(c5,(41*2),sqrt(7056),(unpack(c,H)-2),oct(115),10);'
-
- Piegowaty Guziec
Odp: Brak połączenia ze stroną
Też takie odniosłem wrażenie, chociaż kiedyś nie miałem żadnych problemów z tą stroną. No i sami chyba działają na linuksie. Poza tym, gdy łączę się przez tora, strona się wczytuje, chociaż przeglądarka identyfikuje się jako działająca pod linuksem.
Właśnie podłączyłem się pod jakąś niezabezpieczoną sieć i strona wczytuje się spod Ubuntu. Spod mojego IP nadal nie. Tylko dlaczego pod windą działa?
Właśnie podłączyłem się pod jakąś niezabezpieczoną sieć i strona wczytuje się spod Ubuntu. Spod mojego IP nadal nie. Tylko dlaczego pod windą działa?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Odp: Brak połączenia ze stroną tylko pod linuksem
Ja mam podobny porblem, mam połaczenie z netem przez modem kablowy w Multimedii. Do modemu mam podpięty router a do routera 2 koputery: laptop i pc. Na obu kompach jest Ubuntu 8.04. Na pc nie ma zadnych problemów z netem ale na laptopie nie moge się połaczyć ze stroną wydziału mojej uczelni. Nie mam pojęcia dlaczego. Proszę o pomoc.
P.S
przepraszam jeżeli naruszyłem regulamin forum, jest to mój pierwszy post
P.S
przepraszam jeżeli naruszyłem regulamin forum, jest to mój pierwszy post

- Noea
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Hustla20 system octopus ? domyslnie uzywa javy wiec parwdopodobnie nie masz jej albo nie wspolgra ona z systemem uczelni ;]
mialem taki sam problem na pwr ale mimo zainstalowanej javy nie banglal , jedynie IE dzialalo dobrze .
mialem taki sam problem na pwr ale mimo zainstalowanej javy nie banglal , jedynie IE dzialalo dobrze .
Ubuntu Counter Project - user number # 23841
AMD Phenom II X2 , GF 9800 GT , 4 gb ram - U 10.4
AMD Phenom II X2 , GF 9800 GT , 4 gb ram - U 10.4
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
kiedyś miałem tak z gmailem, ale update opery do wersji 9.6 pomogło .
Chakra Linux user.
- kastyk
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: Brak
U mnie działa.
Janusz Kastyk
Dodaj [SOLVED] do *tematu* wiadomości, gdy twój problem zostanie rozwiązany. To naprawdę pomaga innym!
Dodaj [SOLVED] do *tematu* wiadomości, gdy twój problem zostanie rozwiązany. To naprawdę pomaga innym!
-
- Piegowaty Guziec
No cóż. Panowie z INTENa poradzili mi, żebym sprawdził, czy to nie wina routera. Sprawdziłem - podłączyłem kompa bezpośrednio do modemu i wszystko działało bezbłędnie oprócz tej jednej, jedynej strony. A pod windą działa spod każdej przeglądarki, nie tylo IE.