Od kilku dni mamy na stancji nowe łącze od firmy ASTER. Problem jest z tym, że podczas ściągania torrentów nie da się przeglądać stron www. Nie znam się za wiele na tym ale pierwsze co pomyślałem to otworzenie portów na routerze i ustawienie tych właśnie portów w np. Deluge i Transmission.
Mój router to Linksys WRT54G. Będę wdzięczny za wszelką pomoc bo przy 5 osobach jak ktoś zacznie coś zasysać to inni będą rzucac mięsem
To nie jest kwestia ustawień programów p2p. Miałem ogromne problemy z tym routerem . Sprawę załatwił update firmware na 7.00.4. Aktualizacja obowiązkowa. Jak nie będziesz mógł odszukać firmware pisz na priv
Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości.
A posiadając dalej gwarancję na ten router mogę zmienić firmware? Bo jak właśnie sprawdziłem jest 7.00.1.
Edit. Poszukałem w sieci i rzeczywiście okazało się, że ten router ma problem z torrentami i jest jakiś "dziwny". Więc jak ktoś wie czy upgrade firmware do wspomnianego wcześniej 7.00.4 naprawi problem z torrentami to niech da znać. Firmware znalzłem ale jest tam tylko "setup wizard" dla windowsa więc nie wiem jak się za to zabrać.
Update firmware na 7.00.4 poprawi systuację z p2p i wieloma innymi. Update dokonuję się z komputera połączonego kablem z routerem . Łącząc się z adresem routera 192.168.1.1 i wybierając z menu update firmware. Ważne jest aby był to komputer fizycznie połączony z routerem. Reszta to bułka z masłem
P.S. Upewnij się jaką masz wersję urządzenia. Wersję odczytasz na spodzie urządzenia . Dostosuj wersję firmware do wersji urządzenia . Podaj jaką masz wersję routera
Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości.
Zmieniłem firmware bezproblemowo na 7.00.4 i teraz wszystko śmiga (kumpel tylko narzeka, że mu gry MMORPG lagują). NA chwilę obecną mozna przeglądać neta podczas ściągania (małe opóźnienia przy dużym obciążeniu). Zobaczymy jak będzie dalej. Wielkie dzięki za pomoc