Mam zainstalowane to o czym napisałeś i tu pojawia się pytanie... Czy masz włączony jakikolwiek przełącznik w tym laptopie(o którym najwyraźniej nie wiem), że WiFi Ci działa?
Konkretnie interesuje mnie jeden z czterech guzików przy Power bo żadnego innego skrótu z klawiszem Fn nie znalazłem(chyba, że nie jest podpisany?).
Czy ten guzik od Blutootha uaktywnia też WiFi? W sensie: Jaki masz kolor ostatniej diody znajdującej się na skraju laptopa po prawej kiedy łączysz się z WiFi? Masz wtedy aktywny Blutooth?
Założyłem temat:
viewtopic.php?p=515104#post515104
i wykluczywszy wszelkie inne błędy systemowe uznaliśmy, że może to kwestia sprzętowego włączenia obsługi WiFi.
Daj znać możliwie najszybciej jak możesz.
PS.: Czy możesz mi też wyjaśnić jak interpretować kolor diody od Bluetootha? Zorientowałem się już, że ta dioda odpowiada także za WiFi bo po uaktywnieniu Bloototha guzikiem pojawia mi się moja sieć WiFi którą emituje LiveBox. Czy łączyłeś się kiedykolwiek z Ubuntu do WiFi na LiveBox? Jakie ustawiałeś parametry połączenia? Chodzi głównie o rodzaj WEP, typ klucza(System otwarty, Klucz współdzielony) itp.
##########################################
Dzięki informacjom zawartym w tym wątku w końcu udało mi się uruchomić WiFi na MSI VR610. Opis w wątku:
viewtopic.php?p=515104#post515104
Nareszcie Ubuntu obsługuje cały mój sprzęt !

Pozdrawiam serdecznie.
Łukasz Graczyk
http://fishchips.pl/