etswitch i myszka
etswitch i myszka
Witam. Skompilowałem sobie minimalizer etswitch i mam z nim spory problem. Ustawiłem sobie klawisz, pod którym mam minimalizację i niby jest ok, ale gdy zminimalizuje grę to myszka znajduje się w lewym górnym rogu i nie mogę nią poruszyć. To samo dzieje się gdy powrócę do gry, nie mogę ruszyć myszką. Kompilacje robiłem na podstawie http://hem.bredband.net/b400150/etswitc ... u-6.06.txt
Wszystkie paczki, które są tam wymienione mam zainstalowane, a mimo to nie działa jak powinno.
Wszystkie paczki, które są tam wymienione mam zainstalowane, a mimo to nie działa jak powinno.
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: etswitch i myszka
Andrew: jak sie nie myle to musisz wejsc np w menu a potem zminimalizowac. Np nacisnij esc.
Niestety nie pomogło
dalej myszka nie działa po zminimalizowaniu.

- lays
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Kontakt:
Musisz zrobic taki 'cykl' 2 razy. Tzn. minimalizujesz - z powrotem - minimalizujesz - znowu z powrotem i wszystko powinno dzialac. 

Dalej nic, ale gdy zminimalizuje grę i wpisze w konsoli vid_restart to po ponownym załadowaniu działa myszka ale jak zrobię minimalizacje i potem wrócę do gry to dalej nic i co najgorsza na pulpicie ten kursor od myszki nie chce się ruszyć :/. Cykl również nie pomógł.
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.04
Może lepszym pomysłem jest uruchomienie et na innej konsoli wirtualnej (np. 9 - jest wolna). Niektórzy tak robią, zastanawia mnie tylko w jaki sposób (czy trzeba uruchamiać drugą sesję X11 czy po prostu odpalić et z parametrami).
- konikov
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Cytat za http://tumdum.info/etswitch.txt :
Przy dodaniu +set in_dgamouse 0 mysz co prawda działa i po wyjściu z gry i po ponownym zmaksymalizowaniu, ale to ustawienie włącza ekstremalną wersję akceleracji - przy wolnym ruchu mysz W OGÓLE się nie rusza, a przy szybkim leci jak szalona. Nie ma sensu, znacznie to pogorszy Wasze wyniki w ET.
UWAGA[ switchowanie z ET do systemu i spowrotem ]
:: co bedzie nam potrzebne:
* linux
* zaisntalowane ET
* libx11-dev
* libxmu-dev
* libxpm-dev
:: instalacja:
pobieramy etswitch - wget http://hem.bredband.net/b400150/etswitc ... .14.tar.gz
rozpakowujemy - tar xvvzf etswitch-0.1.14.tar.gz
wchodzimy do katalogu - cd etswitch-0.1.14
konfigurujemy - ./configure
kompilujemy - make
do skrotu odpalajacego ET dodajemy +set in_dgamouse 0, np:
/usr/local/bin/et +set in_dgamouse 0
:: uzycie:
./etswitch -c - wybieramy klawisz do przelanczania
./etswitch -ng - odpalamy etswitch'a i potem uruchamiamy ET
Z ET mozemy przelaczyc sie wczesniej wybranym klawiszem.
Przy dodaniu +set in_dgamouse 0 mysz co prawda działa i po wyjściu z gry i po ponownym zmaksymalizowaniu, ale to ustawienie włącza ekstremalną wersję akceleracji - przy wolnym ruchu mysz W OGÓLE się nie rusza, a przy szybkim leci jak szalona. Nie ma sensu, znacznie to pogorszy Wasze wyniki w ET.
- X-DOS
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86
- Kontakt:
Ostatnio miałem drobne problemy z Xorg, więc po zrobieniu nowego konfiga miałem ten sam problem.
Myślę że osoby zainteresowane są rozwiązaniem. Po uruchomieniu ETswitch dostajemy komunikat
znajdujemy sekcje 'Module' i dopisujemy
FIGHT!
Myślę że osoby zainteresowane są rozwiązaniem. Po uruchomieniu ETswitch dostajemy komunikat
Więc musimy wyłączyć DGA.Games(Quake3 based ones for example) using XFree86-DGA mouse hooks may
not release mouse pointer, read the documentation on how to disable
XFree86-DGA if in_dgamouse 0 doesnt help.
*** You have XFree86-DGA loaded ***
Kod: Zaznacz cały
sudo gedit /etc/X11/Xorg.conf
a terazSection "Module"
SubSection "extmod"
Option "omit xfree86-dga"
EndSubSection
EndSection
FIGHT!
network-games.eu.org - publiczne serwery gier multiplayer