słabe głośniczki w acerze 5620z 4A1G12 :)

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
johny.pj
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Odp: słabe głośniczki w acerze 5620z 4A1G12 :)

Post autor: johny.pj »

Sorki, ze dopiero teraz, ale lepiej późno niż później, jak mówi mój kolega... :razz:
Trochę jeszcze pokombinowałem, z wpisami, a nawet z alsą w wersji rc. Skrypt ją niby zainstalował ale nadal pokazuje wersję 1.0.16, Dźwięk jest moze ciut głośniejszy, a może to moje pobożne życzenia. Poza tym nie wiem, czy ta alsa nie powoduje jakiś problemów, ponieważ miałem od wczoraj 2 twarde zwieszki, co się wczesniej nie zdarzało.
I na konie c doszedłem do wniosku, ze w końcu laptop to nie wieża, a jż na pewno nie taki za 1400 zł. Ale i tak go bardzo lubie i nadal go polecam. Polecam tez ainwestiwać w głosniki do niego. Pozdrawiam i dzieki za pomoc. :)
misiek9321
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: słabe głośniczki w acerze 5620z 4A1G12 :)

Post autor: misiek9321 »

Witam mam takiego samego Acera jak twój wcześniej był na nim XP więc mam porównanie i ten sam problem co ty, na XP dźwięki chodzą o wiele głośniej. W porównaniu z Ubuntu, moim zdaniem jest to ok 4 razy ciszej niż na XP sam mam z tym problem mam 8.04 od dwóch dni i niewiem jak się do tego zabrać jakby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie proszę o pomoc

Witam ponowie problem z głośnikami w Extensa 5620z rozwiązany, trzeba poprawnie skonfigurować sterowniki Pulse Audio można to zrobić przy użyciu paconfig wszystko jest napisane na forum to rozwiązanie działa świetnie na Acerze głośniki odzyskały swoją siłę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”