Witam,
Po upgradzie xubuntu z 8.04 do 8.10 , mam problem z animacjami flash w firefox. Czały czas dostaję komunikat w przeglądarce " Additional plugins are required to display .." .
Przeinstalowałem juz kilka razy pakiet flashplugin-nonfree, korzystałem z paczki deb ze strony adobe,
umieszczałem libplashplayer.so w katalogu ~/.mozilla/plugins , ale firefox nie widzi tego pluginu
W czym jest problem?
Pozdrawiam
qelo
EDIT:
Nikt nie ma takiego problemu?
Pozdr
flashplayer w firefox - Intrepid
- pusz
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: flashplayer w firefox - Intrepid
Ze tak sie glupio zapytam, ale w momencie instalacji flasha miales wylaczonego firefoxa ?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: Xfce
mam firefoxa 3.0.3 czyli taki jak powinien byc po upgade do intrepid.
$ dpkg -l "*" | grep '^ii' | grep firefox
ii firefox-3.0 3.0.3+nobinonly-0ubuntu2 safe and easy web browser from Mozilla
ii firefox-3.0-branding 3.0.3+nobinonly-0ubuntu2 Package that ships the firefox branding
próbowałem paczki ze strony adobe: adobe-flashplugin w wersji 10.0.12.36-1hardy1
oraz:
flashplugin-nonfree w wersji 10.0.12.36ubuntu1.
skutek identyczny - firefox nie widzi pluginu i dalej wyswietla komunikat ze potrzeba jest jego instalacja
TO czy firefox był wlaczony czy wylaczony nie powinno miec nic do rzeczy, ale jakby co to próbowałem przy włączonym i wyłączonym.
Pozdrawiam,
$ dpkg -l "*" | grep '^ii' | grep firefox
ii firefox-3.0 3.0.3+nobinonly-0ubuntu2 safe and easy web browser from Mozilla
ii firefox-3.0-branding 3.0.3+nobinonly-0ubuntu2 Package that ships the firefox branding
próbowałem paczki ze strony adobe: adobe-flashplugin w wersji 10.0.12.36-1hardy1
oraz:
flashplugin-nonfree w wersji 10.0.12.36ubuntu1.
skutek identyczny - firefox nie widzi pluginu i dalej wyswietla komunikat ze potrzeba jest jego instalacja
TO czy firefox był wlaczony czy wylaczony nie powinno miec nic do rzeczy, ale jakby co to próbowałem przy włączonym i wyłączonym.
Pozdrawiam,
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
mm, tez miałem tak, tylko na operce. Przeglądarka widziała wersje flasha 9, a 10 już nei :/
Chakra Linux user.