Brak dźwięku w FF przy włączonym Amaroku

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Awatar użytkownika
pogrom
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Brak dźwięku w FF przy włączonym Amaroku

Post autor: pogrom »

Gdy włączony jest Amarok, nie ma dźwięku w filmikach oglądanych w Firefoxie. Nawet jak zapauzuję Amaroka to nie ma dźwięku. Co więcej, np przy próbie włączenia YouTube FF się zawiesza i trzeba go Kill
Awatar użytkownika
frklin
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: Brak dźwięku w FF przy włączonym Amaroku

Post autor: frklin »

Szukajka, hasło: PulseAudio - było już o tym.
DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
Awatar użytkownika
pogrom
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.04
Kontakt:

Post autor: pogrom »

1. PulseAudio nie pomogło.
2. Pulse audio sprawiło, że straciłem dźwięk w 3 z 5 głośników mimo, ze wcześniej jakoś działał

EDIT:
Ok, niech mi to ktos wyjasni zanim powiem cos brzydkiego o tym systemie. Caly dzien meczylem sie zeby odpalic wszystkie glosniki przez zewnetrzna karte. Udalo sie jakos (poza FF ale niech strace...).

Teraz chcialem pomeczyc zeby prze grajacym amaroku gralo tez youtube czasami. Poinstalowalem te pulseaudio bajery i ...amarok zaczal grac tylko 2 glosnikami a z FF nic nie bylo slychac.

Odinstalowalem to wszystko (jak nie wiecej) co zainstalowalem do Pulseaudio i ...amarok dalej gra tylko dwoma glosnikami i mozna jednoczesnie puszczac filmy w FF.

JAK!!!???

A w sumie mnie to nie obchodzi jezeli mi ktos powie jak znowu odpalic wszystkie glosniki. Blagam bo juz wale czolem w blat przy linuxie.
Awatar użytkownika
swistakmc
Wygnańcy
Wersja Ubuntu: 8.10
Kontakt:

Post autor: swistakmc »

w hardym trzeba bylo instalowac jakas paczke jest to na forum gdzies ale nie pamietam jaka to paczka zreszta mniejsza z tym bo w interpidzie juz problem jest rozwiazny.
Awatar użytkownika
axen
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 13.04
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: axen »

wywal pulse audio i przinstaluj alse. Ja mam glosniki 5.1 zduplikowalem kanaly i wszystkie smigaja. Kiedys znalazlem sposob ma mixownaie kanalow i na to zeby dzwiek lecial niezaleznie , rozwiazanie jest , szukaj pod haslem mixowanie kanałow.
powodzenia
odkryłem google.pl i miałem Świat u stóp
www.astin.cba.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”