moc - wolne wczytywanie playlisty
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
moc - wolne wczytywanie playlisty
witam,
zainstalowałem odtwarzacz muzyki moc.
Jestem z niego bardzo zadowolony ale posiada on dwie razace wady:
-na playliscie mam bardzo duzo muzyki i podczas uruchamiania programu bardzo dlugo trwa jej wczytywanie (1-2 min)
-podczas wyszukiwania piosenki a dokladnie po juz jej wybraniu odtwarzacz jakby probowal ja wlaczyc przez 5-10 sekund co tez jest bardzo uciazliwe.
Prosil bym o pomoc.
zainstalowałem odtwarzacz muzyki moc.
Jestem z niego bardzo zadowolony ale posiada on dwie razace wady:
-na playliscie mam bardzo duzo muzyki i podczas uruchamiania programu bardzo dlugo trwa jej wczytywanie (1-2 min)
-podczas wyszukiwania piosenki a dokladnie po juz jej wybraniu odtwarzacz jakby probowal ja wlaczyc przez 5-10 sekund co tez jest bardzo uciazliwe.
Prosil bym o pomoc.
-
- Piegowaty Guziec
Odp: moc - wolne wczytywanie playlisty
chyba udało mi sie skonfigurować MPD ale ani w sonacie ani w NCMPC nie wyswietla mi zadnych utworów
- benitecs
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Kontakt:
zakładam, że zrobiłeś bazę danych z utworami
"3" lub "F3" w ncmpc powinien wyświetlić dodane pliki/katalogi z muzyką
Kod: Zaznacz cały
sudo mpd --create-db
-
- Piegowaty Guziec
tak zrobiłem, po naciśnięciu 3 lub F3 nie pokazuje mi żadnych piosenek.
Piosenki mam na partycji windowsowej (NTFS) i wydaje mi sie ze MPD nie ma dostępu do tej partycji ponieważ gdy w configu w polu music folder wpisałem /media/sda6/Mp3 (zamiast /var/mpd/music/(dowiazania) ) to przy próbie odpalenia MPD wyskoczyl bład permission denied.
EDIT:
edytowalem plik fstab i zmienilem umask z 007 na 000 partycji sda6 i teraz juz dziala. Czy to jest dobry sposob ?
Piosenki mam na partycji windowsowej (NTFS) i wydaje mi sie ze MPD nie ma dostępu do tej partycji ponieważ gdy w configu w polu music folder wpisałem /media/sda6/Mp3 (zamiast /var/mpd/music/(dowiazania) ) to przy próbie odpalenia MPD wyskoczyl bład permission denied.
EDIT:
edytowalem plik fstab i zmienilem umask z 007 na 000 partycji sda6 i teraz juz dziala. Czy to jest dobry sposob ?