Asus EEE - sterowniki, kompatybilnosc
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: Inne
Odp: Asus EEE - sterowniki, kompatybilnosc
eee no gościu
Wystarczy że wejdziesz w compiz (okonka na pasu) i dopasujesz mu skróty klawiaturowe. Na początek daj tylko na przesuwanie okien w tle... Fajowy efekt i całkiem całkiem chodzi. Nawet przydatne jak masz zawalone okien...

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86

Znika gaśnie bóg wie co jeszcze:))
I właśnie to prubuje naprawić całe już chyba 2 tygodnie
Zmieniałem sterowniki do grafiki ale to nic nie pomogło a nawet pogorszyło ale przywróciłem starego xorg-a i wsio znów działa ale compiz i tak za chiny nie chce współpracować

- cloud
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
Niestety compiz nie będzie działał z tym panelem (ume-launcher) jest on jeszcze w fazie testów. Czyli albo compiz albo ume-launcher. Ume-launcher można odznaczyć w System>preferencje>sesje i nie będzie się już włączał.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
dziekuje wreszcie ktos mnie zrozumiał 
Czyli musze poczekać może to naprawią a ten ume-launcher jest naprawdę fajny:)
Dzieki Za pomoc

Czyli musze poczekać może to naprawią a ten ume-launcher jest naprawdę fajny:)
Dzieki Za pomoc
- uszek2007
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: Inna
Ja ma na Swoim asusie 701 mam ubuntu 8.10 i nie miałem problemu z kamerką i Wifi tylko do tej pory nie moge rozgryść dlaczego mikrofon nie działa 
Nie polecam eeeubuntu , z kilku powodów nie działa compiz
nie można zainstalować innego środowiska , mikrofon nie działa , po zainstalowaniu kilku programów zaczyna strasznie kisić. miałem ten system ok tygodnia lecz wkurzałem się i postawiłem ubuntu 8.10
nie działało wifi.

Nie polecam eeeubuntu , z kilku powodów nie działa compiz
nie można zainstalować innego środowiska , mikrofon nie działa , po zainstalowaniu kilku programów zaczyna strasznie kisić. miałem ten system ok tygodnia lecz wkurzałem się i postawiłem ubuntu 8.10
nie działało wifi.
Szukasz darmowy szybki hosting ?? online@linux.pl. Mój blog online.atm.pl
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
Witam
Posiadam ASUSA A6km z Turionem ml40 czytnik kart, radiówka, podczerwień, bluetooth, dodatkowe przyciski funkcyjne do cd-rom
Wszystko pracuje na Ubuntu 8.04 Hoża Hawajska oprócz kamerki wszystko działa nie ma problemów z radiówką tylko wkurza mnie brak możliwości korzystania jednocześnie z wifi i sieci kablowe może ktoś ma pomysła jak się z tym uporać
Pozdrawiam
EDIT:
może ktoś trafił sterowniki kamerki do ASUSA
Posiadam ASUSA A6km z Turionem ml40 czytnik kart, radiówka, podczerwień, bluetooth, dodatkowe przyciski funkcyjne do cd-rom
Wszystko pracuje na Ubuntu 8.04 Hoża Hawajska oprócz kamerki wszystko działa nie ma problemów z radiówką tylko wkurza mnie brak możliwości korzystania jednocześnie z wifi i sieci kablowe może ktoś ma pomysła jak się z tym uporać
Pozdrawiam
EDIT:
może ktoś trafił sterowniki kamerki do ASUSA
- kajttek
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Na początku mówię ze nie czytałem całego tematu.
mam ee od roku.
Sprawdziłem bardzo dużo dystrybucji i ta która sprawdza sie najlepiej i jest w pełni kompatybilna to Easy Peasy oparta na Ubuntu 8.04 lub 8.10 zależy jaka wersja. I naprawdę jest to jedyny system który w pełni się u mnie sprawdził.
Co prawda nie jest super wydajny, ale po optymalizacji startowych usług działa okay.
Jego przewaga nad innymi dystrybucjami, to:
-po zainstalowaniu wszystko działa
-jest prosty w użyciu
-oparty na Ubuntu
-aktualny
-obsługuje karty większe niż 2 GB
Polecam. Używam go również z GPSem i w porównaniu do innych systemów w pełni działa. Pozdrawiam
http://sourceforge.net/project/download ... mirror=dfn
EDIT:
Zapomniałem dodać że ja wgrałem go na pendriva do instalacji przy pomocy programu Unetbootin. Ale chyba robi się to jakoś inaczej, bo mi się po instalacji zawsze włączał skrypt instalacji przy uruchomieniu
wyłączyłem go ręcznie
Pozdrawiam
mam ee od roku.
Sprawdziłem bardzo dużo dystrybucji i ta która sprawdza sie najlepiej i jest w pełni kompatybilna to Easy Peasy oparta na Ubuntu 8.04 lub 8.10 zależy jaka wersja. I naprawdę jest to jedyny system który w pełni się u mnie sprawdził.
Co prawda nie jest super wydajny, ale po optymalizacji startowych usług działa okay.
Jego przewaga nad innymi dystrybucjami, to:
-po zainstalowaniu wszystko działa
-jest prosty w użyciu
-oparty na Ubuntu
-aktualny
-obsługuje karty większe niż 2 GB
Polecam. Używam go również z GPSem i w porównaniu do innych systemów w pełni działa. Pozdrawiam
http://sourceforge.net/project/download ... mirror=dfn
EDIT:
Zapomniałem dodać że ja wgrałem go na pendriva do instalacji przy pomocy programu Unetbootin. Ale chyba robi się to jakoś inaczej, bo mi się po instalacji zawsze włączał skrypt instalacji przy uruchomieniu

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Witam.
Mój laptop to asus eee 1000HG.
Testowane wersje ubuntu: 9 oraz aktualna 10.4 lucid.
Wszystko działa - nie wiem jak z kamerą ale dopiero zaczynam zabawę. Po wydaniu komendy lsusb kamera jest widoczna więc podejrzewam że to kwestia konfiguracji.
Wbudowany modem Huawei działa od początku instalacji bez instalowania dodatkowych sterowników. Przetestowane w sieci Orange i PLay
Sprawdziłem również modem USB od Orange i Play - po włożeniu - instalacja samoczynna - daję connect i działa - na obu modemach i obu sieciach. Modem od Play to Huawei e156G . Od Orange nie pamiętam.
Działają wszystkie przyciski funkcyjne FN + ...
Skonfigurowałem zarządzanie energią procesora. Również działa.
Jedyne co mi pozostało to kamera:
EDIT - kamera też działa
sprawdzone w Skype (obraz jak należy - nie odwrócony)
Mój laptop to asus eee 1000HG.
Testowane wersje ubuntu: 9 oraz aktualna 10.4 lucid.
Wszystko działa - nie wiem jak z kamerą ale dopiero zaczynam zabawę. Po wydaniu komendy lsusb kamera jest widoczna więc podejrzewam że to kwestia konfiguracji.
Wbudowany modem Huawei działa od początku instalacji bez instalowania dodatkowych sterowników. Przetestowane w sieci Orange i PLay
Sprawdziłem również modem USB od Orange i Play - po włożeniu - instalacja samoczynna - daję connect i działa - na obu modemach i obu sieciach. Modem od Play to Huawei e156G . Od Orange nie pamiętam.
Działają wszystkie przyciski funkcyjne FN + ...
Skonfigurowałem zarządzanie energią procesora. Również działa.
Jedyne co mi pozostało to kamera:
Bus 001 Device 003: ID 04f2:b071 Chicony Electronics Co., Ltd 2.0M UVC Webcam / CNF7129
Bus 001 Device 002: ID 12d1:1001 Huawei Technologies Co., Ltd. E620 USB Modem
EDIT - kamera też działa
sprawdzone w Skype (obraz jak należy - nie odwrócony)