To co zamierzasz stać w miejscu jak technologia pędzi w szlonym tempie?Komputer,który ma 3 lata to stary złom jest.Na upartego można pracować na dziadkach sprzed 10 i wiecej lat,ale wszystko na nich robi się 20 razy wolniej.Programiści poprostu pomijają sprzęt,który już powinien zostać wycofany i kropka.Na moim ponad rocznym kompie za Boga nie mogłem zainstalować Debiana 4.0 ETCH,bo system ten poprostu został napisany kilka lat temu pod zupełnie inny sprzęt i zamrożony.bogdanbojarski pisze:Wiesz, to Bill Gates powiedział : "Twój komputer jest za słaby na system, to zmień komputer". Przemyśl to. Pozdrawiam (trochę przewrotnie;-))
Geforce - brak niewolnych sterowników
- Singel
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Geforce - brak niewolnych sterowników
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Architektura: x86_64
Mam ta sama grafike. Wczoraj instalowalem te beta i u mnie tez dziala:) pozdrawiamolry pisze:Napewno tak, o to chodziło bo u mnie poszło, mam GF2MX400
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Singel: Oj tam, zasadniczo się z Tobą zgadzam. Pisałem, że trochę przewrotnie. A poza tym, co z ekologią? Gdzie składować stary sprzęt? Jeszcze raz pozdrawiam.
- lukasz1235
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Jeszcze jedno. Po włączeniu compiza w programach napisanych na kde nie ma napisów w menu.

Jeszcze druga sprawa. Przed wgraniem sterowników ekran logowania miał rozdzielczość 1600x1200. Po zainstalowaniu ekran logowania ma 1600x1200, a monitor ma rozdzielczość 1024x768, czyli pokazywany jest tylko fragment ekranu logowania. Myślę, że napisałem to zrozumiale.

Jeszcze druga sprawa. Przed wgraniem sterowników ekran logowania miał rozdzielczość 1600x1200. Po zainstalowaniu ekran logowania ma 1600x1200, a monitor ma rozdzielczość 1024x768, czyli pokazywany jest tylko fragment ekranu logowania. Myślę, że napisałem to zrozumiale.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86
Miałem ten sam problem, pomogło dodanie do xorg.conf w sekcji Device:lukasz1235 pisze:Jeszcze jedno. Po włączeniu compiza w programach napisanych na kde nie ma napisów w menu.
Kod: Zaznacz cały
Option "RenderAccel" "0"
- lukasz1235
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Dzięki, działa!
Ale został jeszcze drugi problem. Jeśli nie wiecie o co mi chodzi to piszcie. Spróbuje to jakoś inaczej wyjaśnić.
[edit]
Problem ciągle aktualny
Ale został jeszcze drugi problem. Jeśli nie wiecie o co mi chodzi to piszcie. Spróbuje to jakoś inaczej wyjaśnić.
[edit]
Problem ciągle aktualny