instalacja oprogramowania do neetgear'a wg 111 v3

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Confused
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

instalacja oprogramowania do neetgear'a wg 111 v3

Post autor: Confused »

Witam , mam następujący problem...

w laptopie posiadam linuxa .. to stary laptop ( nie wiem jak bootować bo z zewnętrzego napedu nie bootuje , a i z pen'a tez nie bochyba za stara płyta główna ) ten laptop to dell latitude LS ma conajmniej 5 lat sądze...

ok ..do rzeczy wkladam adapter usb netgeara ( slyszalem ze mam zainstalowac pakiet ndiswrapper ) ok zrobilem to , po instalacji nic jakby sie nie dzialo - nie trzeba bylo restartowac itp --- ja posiadam obecnie ndis.... 1.51 jesli to cos pomoze

ok adapter dziala jak jestem blisko urządzenia wysylajacego siec ( router'a )

u swojej dzeiwczyny w pracy jest strefa wifi - ok .. cxasami woogle nie mam netu , czasami wolno sie dogrywa , a dzisiaj - wyjątkowo dzialal ladnie - z tym ze ZAWSZE co jakis czas się rozłącza

co teraz? acha i jestem u swojej dziewczyny w domu ( posiada neostrade -- livebox'a ) i netgear mi dziala - wszystko ladnie , nie traci sieci , jak jestem blisko do jakis nie wiem ... 3 m moze,,, idąc do niej do pokoju pietro wyzej - wogole nie chce sie połączyć

moglbym uzyskac jakas pomoc ? moze poprostu nie umiem ustawic tego urzadzenie w linuxie ? allbo cos nie tak robie z ndiswrapperem albo jest cos jeszcze potrzebne ??

pozdrawiam

EDIT:
naprawdę nikt ? :))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”