Acer 5220 nie działa przycisk karty wifi
- sober
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Acer 5220 nie działa przycisk karty wifi
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć,czy w notebooku Acer EX 5220 po poprawnej konfiguracji karty sieciowej WIFI powinien działać przycisk załączajacy tę kartę. Czy te przyciski są programowe, czy sprzętowe?
Chciałbym się dowiedzieć,czy w notebooku Acer EX 5220 po poprawnej konfiguracji karty sieciowej WIFI powinien działać przycisk załączajacy tę kartę. Czy te przyciski są programowe, czy sprzętowe?
- molibden
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Odp: Acer 5220 nie działa przycisk karty wifi
W tym Acerze przycisk od wifi jest programowy (nie wiem czy powinien działać). W moim laptopie - HP Compaq nx7400 - mam jeden przycisk, który powinien włączać/wyłączać wifi i bluetooth, przy czym działa tylko w odniesieniu do bluetootha. Bezprzewodowa karta jest włączona (mogę ją ewentualnie wyłączyć w Network Managerze.
W kapitaliźmie wszyscy gotowi są zawsze na najgorsze, u nas na najlepsze.
- marekubuntu
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
o ile znam acer'y to włącznik włacza/wyłącza kartę WIFI. Sam mam starszy model(aspire 3692) ale niedawno istalowałem na extensa 5220 - win XP i ubuntu i należało włączyc kartę włącznikiem, przy czym inaczej niż w moim a 3692 (gdzie dioda się świeci cały czas) w e 5220 dioda tylko migała.
- bazlo
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
przelacznik dziala tyle, ze dioda swieci, kiedy radio jest wylaczone
Acer Extensa 5220 Ubuntu 8.10
- leniuch
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
U mnie dioda od wifi świeci się także, gdy karta wifi jest wyłączona. Mam 8.04 HH.
Na 7.10 dioda działała prawidłowo - świeciła się, gdy wifi było włączone, a mrugała podczas przesyłu danych...
Na 7.10 dioda działała prawidłowo - świeciła się, gdy wifi było włączone, a mrugała podczas przesyłu danych...
| Ubuntu 9.10 |
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
w nowych otwartych sterownikach do kart sieciowych nie zrobili jeszcze obsługi diody
- leniuch
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
Przydałby się updateNenros pisze:w nowych otwartych sterownikach do kart sieciowych nie zrobili jeszcze obsługi diody

| Ubuntu 9.10 |
- szczurek91
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
A mi nie dziala ani dioda ani przelaczniki w acerze ex 5220 ale wifi dziala w menedzerze. ale na trybie roamingu mam kreski zasiegu a jak ustawi statyczny ip czy dhcp to walek znikaja te kreski zasiegu a mam karte atherosa z madwifi
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
dziwne, także mam Acera ex 5220 i nie mam takiego problemu, przycisk wł/wył wifi działa bez problemu od razu po instalacji ubuntu 8.04.1,,,,
sylwekzet
- szczurek91
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
a widzisz a ja nie mam problemu z stanem wstrzymania a mimo ze mamy te same laptopy i wszystko a dziala ci lampka od wifi??zasek pisze:dziwne, także mam Acera ex 5220 i nie mam takiego problemu, przycisk wł/wył wifi działa bez problemu od razu po instalacji ubuntu 8.04.1,,,,
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
tak, dioda od wifi dzia poprawnie, gry jest włączone wifi to świeci na czerwono i bez problemu działa internet, a gdy wyłączę wifi przyciskiem to dioda gaśnie... pozdro
sylwekzet
- szczurek91
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
A mi ani przycisk ani dioda nie dziala a masz atherosa?? i musialem madwifi instalowac poczekam do 9.04 LTS to wszystko bez problemu bedziezasek pisze:tak, dioda od wifi dzia poprawnie, gry jest włączone wifi to świeci na czerwono i bez problemu działa internet, a gdy wyłączę wifi przyciskiem to dioda gaśnie... pozdro
- szczurek91
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
To znaczy dziala mi wifi ale dzieki madwifi ale dlatego niemoge sie doczekac 9.04 lts bo tam juz pewnie bedzie mi dzialac lampka i przycisk a narazie mam 8.04.1 lts i dobrze jest
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
pewny jestes?????? bo cos nie wydaje mi sie aby 9.04 rozwiązał twoje problemy....no ale poczekajmy.. zobaczymy, pozdro
sylwekzet
- szczurek91
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Problemow nie mam bo sie lacze z wifi ale normalnie w ikonce kolo zegara to wiec to nie problem tylko poprostu wygodniej i bez instalowania sterownikow
-
- Piegowaty Guziec
Ja mam podobny problem.
Mam lapa Compaq Presario A900 i karte wifi Atheros AR5007UG i nie potrafie jej uruchomić a przycisk do niej wogóle nie działa tylko świeci, że jest wyłączona.
Pomocy!!!
Mam lapa Compaq Presario A900 i karte wifi Atheros AR5007UG i nie potrafie jej uruchomić a przycisk do niej wogóle nie działa tylko świeci, że jest wyłączona.
Pomocy!!!
- szczurek91
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
zainstaluj madwifi on jest do kart z atherosem bo ja tez mam ta karte i instalowalem go z tadtboreczek pisze:Ja mam podobny problem.
Pomocy!!!
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=875245
tylko ze napisane jest do mojego modelu ale to te karty podobne
-
- Piegowaty Guziec
No wielkie dzięki. Dałem sobie rade i śmiga.
- zadarmo3
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: LXDE
- Kontakt:
ja mam problem, wykryłam, że to wina sterowników, nie neostrady (liveboxa), gdyż na innym laptopie, z którego piszę tego posta udało się połączyć, a na acer extensa 5220 już nie. Otóż wykrywa że sieć istnieje, wykrywa, że trzeba wpisać klucz szyfrowania, ale nie wykrywa "hasła" (które wpisałam w tym laptopie hp, czyli admin). W ikonce na dole (pasek z Ubuntu 7.10 livecd przesunęłam na dół, bo bardziej przypomina winde z którą jestem bardziej obeznana) jest napisane po najechaniu, że połączono się z siecią, ale jest 0%, tak 0 zasięgu. Wcisnęłam przed kliknięciem OK przycisk REG na liveboxie, a po "niby połączeniu" (żadna strona nie działa) wciąż mruga lampka, czyli że połączenie NIE zostało dokonane. Miał ktoś podobny problem, z bylejakim ruterem?? Przypominam, że niby jest sterownik broadcomu, ale przycisk wifi nie działa, ciągle świeci (jak przy windzie przed instalką sterów). Ja jestem ZUPEŁNIE, ale to zupełnie zielona w linuxie, i jedyne co mi pomaga to doświadczenia z Windows XP (przez kilka lat Millenium, ale o nim zapomniałam).
Proszę o pomoc!! Windowsa mam na Acerze legalnego, ale klucz seryjny mam na kartce (w oryginalnym położeniu jest nieczytelny) którą często gubię, więc staram się obeznać z Linuxem, ale również też z ciekawości.
Proszę o pomoc!! Windowsa mam na Acerze legalnego, ale klucz seryjny mam na kartce (w oryginalnym położeniu jest nieczytelny) którą często gubię, więc staram się obeznać z Linuxem, ale również też z ciekawości.