DVD źle otwiera płyty nagrywane w Brasero i Gnome Baker
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
DVD źle otwiera płyty nagrywane w Brasero i Gnome Baker
Witam!
Moje dvd do telewizora (firmy Korr), bardzo źle radzi sobie z otwieraniem płyt z plikamia avi nagrywanymi przy pomocu Brasero I Gnome Baker, natomiast płyty nagrywane nero na Windowsie otwiera bezproblemowo. Gdy wsadzam płyte nagrywana jednym z tych linuksowych odtwarzaczy czytnika bardzo sie męczy i dopiero po pewnym czasie otwiera płyte, mimo iż płyta działa omija niektóre kawałki filmu, czesto sie zawiesza lub nawet całkowicie wyłacza film. Ma ktoś jakiś pomysł czym nagrac płyte żeby dobrze działała? Myślałem o uruchomieniu Nero przy pomocy wine ale wersji 6.6.1 się nie da. (tak wiem że jest nero dla linuxa ale czy będzie działać tak samo jak Nero windowsowe?).
Proszę o pomoc.
Moje dvd do telewizora (firmy Korr), bardzo źle radzi sobie z otwieraniem płyt z plikamia avi nagrywanymi przy pomocu Brasero I Gnome Baker, natomiast płyty nagrywane nero na Windowsie otwiera bezproblemowo. Gdy wsadzam płyte nagrywana jednym z tych linuksowych odtwarzaczy czytnika bardzo sie męczy i dopiero po pewnym czasie otwiera płyte, mimo iż płyta działa omija niektóre kawałki filmu, czesto sie zawiesza lub nawet całkowicie wyłacza film. Ma ktoś jakiś pomysł czym nagrac płyte żeby dobrze działała? Myślałem o uruchomieniu Nero przy pomocy wine ale wersji 6.6.1 się nie da. (tak wiem że jest nero dla linuxa ale czy będzie działać tak samo jak Nero windowsowe?).
Proszę o pomoc.
Odp: DVD źle otwiera płyty nagrywane w Brasero i Gnome Baker
Zainstaluj k3b , moim zdaniem najlepszy program do na grywania , od nero też ;
I sprawdź , nagrywaj płyty z mniejszą prędkością , może .
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install k3b
-
- Sędziwy Jeż
jezeli chodzi o prędkość nagrywania to raczej nie to, bo nagrywam x4.
Kilka pytań odnośnie k3b:
on jest qt4?? czy qt3 da sie go jakoś z gnme zintegrować?
EDIT:
jednak k3b nie jest takie wspaniałe, w ogóle dvd mi nie otwiera plików avi po nagraniu k3b. Wy też macie takie problemy ze swoimi odtwarzaczami?
Kilka pytań odnośnie k3b:
on jest qt4?? czy qt3 da sie go jakoś z gnme zintegrować?
EDIT:
jednak k3b nie jest takie wspaniałe, w ogóle dvd mi nie otwiera plików avi po nagraniu k3b. Wy też macie takie problemy ze swoimi odtwarzaczami?
Ja nie mam takich problemów wszystko gra .Rozumie że nagrałeś ten sam film avi , zobacz tu pisaliśmy o przygotowaniu ( kodowaniu co prawda z vcd do avi ale nic to nie zmienia ) avi do odtwarzania w stacjonarnym DVD .
-
- Sędziwy Jeż
nie chodzi mi o ripowanie z VCD do pliku avi. Mam film w pliku avi działający na moim odtwarzaczu DVD (na 100%) gdy nagrywa mi go kolega za pomocą Nero wszystko działa ok, natomiast gdy nagrywam przy pomocy K3B, Brasero, Gnome Baker. Odtwarzacz bardzo długo czyta płytę jakby była porysowana. Gdy już ja otworzy (o ile w ogóle otworzy) to filmy sie zawieszają. Próbowałem to już na pytach CD, DVD, DVD-RW. Nagrywane na winxp i ubuntu. Wiem co mówię. Płyty które nagrywam na Ubuntu działają źle lub w ogóle. Nie jest to wina nagrywarki tez, ponieważ mam dwie (chyba nagle dwie na raz nie zaczeły źle działać?). Wie ktoś co z tym zrobić? Próbował ktoś zainstalować nero na windows przy pomocy wine?
- Echinos
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Spróbuj w takim razie Nero Linux 3. Przez 15 dni, program możesz użytkować bezpłatnie. Po tym czasie jak ci wszystko będzie działało rozważ zakup.
Ja myślałem że próby robisz na tym samym komputerze , a dlaczego maja nie zepsuć się dwie , co około trzy lata mam problem z nagrywarkami DVD ( odtwarzacze to samo , kupuje nowe ) , kiedyś z nagrywarkami CD było lepiej ,ale i napędy były mniej skomplikowane tylko CD .To jest wina sprzętu , pożycz napęd od kolegi i nagraj ten film u siebie pod Ubuntu ...::Warrior::.. ;... gdy nagrywa mi go kolega za pomocą Nero wszystko działa ok.. ....Nie jest to wina nagrywarki tez, ponieważ mam dwie (chyba nagle dwie na raz nie zaczeły źle działać?).
-
- Sędziwy Jeż
problem już się rozwiązał, nagrałem płytę trialem Nero Linux i działa całkiem nieźle, nie przycina, nie zawiesza. Tak właściwie to nie wiem czemu wszyscy na Nero Linux najeżdżają... Oprócz tego że interfejs jest popier****** to program działa dobrze.
- mst
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: Xfce
No nie mogę co przyjdzie kumpel i chce płytke u mnie wypalić z filmami to brasero owszem nagrywa coś tam ale plików nie da się potem na niczym poprawnie opalić nawet pod windowsem. Kolekny raz musiałem walnąć barana i nagrać przez nero pod windowsem :/.
Do chu... po co komu program, który nie działa prawidłowo a canonical wymyśla tylko kosmiczne udziwnienia wyglądu
to się zrobi niedługo gorsze od windowsa.
I jak mam po tym "demo" przekonać kogoś do korzystania z Linuksa.
Do chu... po co komu program, który nie działa prawidłowo a canonical wymyśla tylko kosmiczne udziwnienia wyglądu

I jak mam po tym "demo" przekonać kogoś do korzystania z Linuksa.
- Foka0111
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Zainstaluj k3B i przed wypaleniem ustaw tryb zgodności Linux/windows
Acer Aspire 6930G - intel P 7450/GF 9600 GS/4GB DDR2/