Koniec męki z Atheosem

Karty sieciowe, modemy, routery, WiFi, Bluetooth etc.
Awatar użytkownika
uszek2007
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: Inna

Koniec męki z Atheosem

Post autor: uszek2007 »

Znalazłem gotowe rozwiąznie madwifi gotowa paczka .deb działa jedynie z kartą

Kod: Zaznacz cały

01:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
Wystarczy pobrać paczkę .deb i samo się zainstaluje i restart i gotowe działa także w linux debian oraz ubuntu paczkę można pobrać http://odsiebie.com/pokaz/1198533---1ed5.html
W wolnym czasie znajdę paczki do innych kart są one dostępne na tych serwerach
ftp://debian.marlow.dk/dists/sid/madwifi/pool/z powodu braku czasu nie mogę sprawdzić wszystkch tematu nie zamykam jeżeli wiecie która paczka do którego pasuje podpisujcie je.

5785 zle się wysłowiłem pisałem to na pół trzeżwy
Szukasz darmowy szybki hosting ?? online@linux.pl. Mój blog online.atm.pl
5785

Odp: Koniec męki z Atheosem

Post autor: 5785 »

''nie porzebne żadne madwifi''-ale przecież to jest Madwifi?? W każdym razie tak jest opisane:''madwifi-source_20041105_all.deb''-więc troche konsekwencji... Ponadto na pewno trzeba spełniać wszystkie wymagania (czyli odpowiedni kernel, headers-y, pakiet build-essential,...)-no bo jakże by bez tego:-). A już myślałem, że skończyły się moje męki- na samą myśl o ponownej instalacji Atherosa (na samą myśl już robie się nerwowy;-) ). I tak dobrze, że już jakoś te karty wifi działają na Ubuntu...
Awatar użytkownika
frklin
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: frklin »

DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
Awatar użytkownika
uszek2007
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: Inna

Post autor: uszek2007 »

Jakie wymagania
(czyli odpowiedni kernel, headers-y, pakiet build-essential,...)
odrazu po instalacji 8.10 wstaje nic nie ustawiam i hula
a przy debianie to trzeba go zmusić czyli odpowiedni kernel, headers-y, pakiet build-essential itp
Szukasz darmowy szybki hosting ?? online@linux.pl. Mój blog online.atm.pl
5785

Post autor: 5785 »

W takim razie ja jestem jakiś ''nieumny''-mój Atheros odpalił dopiero po dopisaniu modułu ath0, i jakimś gmeraniu w różnych plikach żeby wstał (pewnie dało się prościej, ale cały czas gubiło ustawienia). Fakt faktem- najwięcej pomógł mi post Frklina...
(z ponowną instalacją Debiana poczekam sobie na długo oczekiwany dostęp do kablowego internetu,wifi przy niedziałającej karcie nie jest zbyt pomocne, gdy trzeba co chwila przełączać systemy żeby znaleźć jakąś kolejną zagubioną paczke w nowszej wersji...).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Urządzenia sieciowe”