Biały ekran na you tube

Grafika, film, dźwięk.
tui
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Biały ekran na you tube

Post autor: tui »

Zainstalowałem starą grę UFO Alien Invasion i zamiast kuli ziemskiej widziałem białą plamę. Ranek spędziłem na forum i doczytałem żeby przekonfigurować x serwer tzn: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg i się zaczęło ponieważ nie znam angielskiego klikałem cały czas ok do czasu aż coś dalej nie chciało iść i musiałem wcisnąć esc i znowu enter. Od tamtej poty plama biała jest nadal a przestały działać wtyczki adobe które wcześniej działały tzn nie wyświetlają się filmy na youtoube. czy można to jakoś cofnąć, naprawić? Czy muszę wtyczki jeszcze raz instalować? a może doinstalować sterownik ati do linuxa?

Błąd: uncaught exception: [Exception... "Component is not available" nsresult: "0x80040111 (NS_ERROR_NOT_AVAILABLE)" location: "JS frame :: chrome://flashblock/content/flashblock.xml :: :: line 292" data: no]
Plik źródłowy: http://s.ytimg.com/yt/js/base_all_with_bidi-vfl70527.js
Wiersz: 3979
Na Youtube po prostu są białe plamy zamiast filmu, flash playera zainstalowałem jeszcze raz i nic nie pomogło. (taki błąd wyrzuca w konsoli błędów mozilli)
Awatar użytkownika
Wiler
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Biały ekran na you tube

Post autor: Wiler »

Masz zainstalowany sterownik do grafiki? Jeśli nie to zainstaluj. Radziłbym też doinstalować te wtyczki które Ci nie działają, ale najpierw spróbuj ze sterownikiem. Co do tego błędu wydaje mi się, że będzie to coś z javą. No ale próbuj ze sterami. Zwykle to właśnie one powodują zanikanie niektórych elementów graficznych lub zmianę barw
tui
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Post autor: tui »

Cholera im bardziej coś czytam i brnę żeby naprawić tym bardziej psuje. Wczoraj jeszcze raz uruchamiałĸem to polecenie x serwer ale tam sie ustawia ciągle klawiaturę, dograłem pliki fglrx-control-envy, xorg-driver-fglrx-envy i fglrx-kernel-source-envy. Tzn chciałem zainstalować envy żeby zainstalować plik ze sterownikami do ati 9250 ale program jakoś się chyba nie zainstalował a na pulpicie powstają białe pionowe pasy i wszystko tak powolnie chodzi że szok, tzn obraz w mozilli nawt sie powolnie przesuwa. Może ktos pomoże mi to naprawić bo 3 dzień z tym walczę sam i nie daje rady tzn psuje jeszcze mocniej.

Odinstalowałem te 3 pliki envy i juz nic nie muli. Czy ktoś mi pomoże uruchomić filmy na you tube?
radek170777
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Post autor: radek170777 »

Podczepię się pod pytanie. Świeża instalacja Ubuntu 8.10 64bit, wchodzę na to forum Firefox informuje mnie o brakujących wtyczkach flash i proponuje instalację, zgadzam się, instalują się, niby pięknie lecz wchodzę na youtybe i zonk niektóre filmy wyświetlają się tylko z białym ekranem, więc myślę sobie na pewno brak kodeków, więc instaluję >>>TO<<< nadal brak poprawy. Znalazłem kilka wątków na forum z tym związanych lecz bez rozwiązania. Dodam tylko jeszcze że grafika ATI, stery ze strony pobrane świeżutkie.

Edit: Przykład takiego filmiku: >>>TU<<<
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”