Witam mam następujący problem mam karte graficzną KG MSI Radeon HD4670 512 MB
Jak zainstalować sterowniki do niej?
Wchodze w system>Administracja>Sterowniki To nie znajdują się tam żadne sterowniki
Chodzi mi o ustawienie compiza fusion bo bez sterów nie ruszy
EDIT:
Zainstalowałem sterowniki za pomocą Envy i po restarcie zamiast okna logowania jest czarny ekran, da się to jakoś naprawić? Wie ktoś może jak się do tego zabrać?
ubuntu 8.04 sterowniki radeon
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: ubuntu 8.04 sterowniki radeon
Przełącz się do trybu tekstowego ( Ctrl + Alt + F1 ), zaloguj, edytuj plik /etc/X11/xorg.conf. W sekcji Device w polu Driver podmień to co tam masz na "vesa".
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Sory że dopiero teraz odpisuje..
Problem nie rozwiązany, gdyż jak już pisałem po instalacji sterów ATI zamiast ekranu logowania wywala czarny ekran a po chwili brak sygnału;
I gdy owy czarny ekran się pojawi to jak wciskam Ctrl Alt F1 no to nic się nie dzieje po chwil tylko pojawia sie brak sygnału i koniec..
Problem nie rozwiązany, gdyż jak już pisałem po instalacji sterów ATI zamiast ekranu logowania wywala czarny ekran a po chwili brak sygnału;
I gdy owy czarny ekran się pojawi to jak wciskam Ctrl Alt F1 no to nic się nie dzieje po chwil tylko pojawia sie brak sygnału i koniec..
-
- Sędziwy Jeż
Uruchom komputer w trybie tekstowym (init 3) i wtedy wyedytuj plik