Witam, mam takie pytanie, jest jakiś program/polecenie, które automatycznie, za jednym razem zainstaluje mi niespełnione zależności dla źródeł, które kompiluję? (zakładając, że dane paczki są w repo)
Bo normalnie wygląda to tak, że po wpisuaniu ./configure --prefix=/usr wywala się przy pierwszym napotkanym błędzie, muszę ręcznie doinstalować zależność, i odpalam od nowa. Jak jest ich 1-3 no to nie jest duży problem, ale jak mam tych zależności 20?
automatyczna instalacja zależności dla źródeł tar.gz
- bagheera
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
automatyczna instalacja zależności dla źródeł tar.gz
Arch Linux : desktop; Msi Wind u100; HTPC
Voyage Linux : neoware terminal
AmigaOS : Amiga 1200
Voyage Linux : neoware terminal
AmigaOS : Amiga 1200
- Wiorka
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: automatyczna instalacja zależności dla źródeł tar.gz
Czasami.. możesz użyć apt-get build-dep, tutaj masz przykład dla f-spota: http://f-spot.org/How_To_Build_from_Release
Dla zupełnie niezależnych zupełnie nie-repowych programów.. raczej nie ma nic takiego, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. A poza tym na 90% masz tam readme, w którym są wyszczególnione wszystkie zależności jakie musisz mieć przed kompilacją.
Dla zupełnie niezależnych zupełnie nie-repowych programów.. raczej nie ma nic takiego, niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. A poza tym na 90% masz tam readme, w którym są wyszczególnione wszystkie zależności jakie musisz mieć przed kompilacją.
Kapłanka Czystości Języka, wypełniająca na forum wolę Ducha Ortografii
Regulamin | Czytelnia | Hookers unite!
[size=-2]Nie objawiam rozwiązań problemów poprzez PW i jabbera.[/size]
Regulamin | Czytelnia | Hookers unite!
[size=-2]Nie objawiam rozwiązań problemów poprzez PW i jabbera.[/size]