Ubuntu 8.10 brak dźwięku (Realtek ALC883 @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Ubuntu 8.10 brak dźwięku (Realtek ALC883 @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller)
Witam.
Niestety tuż po instalacji ubuntu odrazu problemy z dźwiękiem, a raczej jego brak. Robiłem co mogłem, dawałem jakieś komendy, ustawiałem karte na pulseaudio i nvidia<-- taka powinna być
w preferencjach też zmieniałem, i nic nie ma dźwięku moja karta to:
Karta dźwiękowa Realtek ALC883 @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller
Może są do niej sterowniki, a jeśli nie przydałaby się gotowa konfiguracja preferencji etc. bo bez dźwięku krucho.
Ps. proszę mi to pisać w miare łatwo ponieważ korzystam z linuxa od 2 dni.
Czy może mi ktoś pomóc ???
Niestety tuż po instalacji ubuntu odrazu problemy z dźwiękiem, a raczej jego brak. Robiłem co mogłem, dawałem jakieś komendy, ustawiałem karte na pulseaudio i nvidia<-- taka powinna być
w preferencjach też zmieniałem, i nic nie ma dźwięku moja karta to:
Karta dźwiękowa Realtek ALC883 @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller
Może są do niej sterowniki, a jeśli nie przydałaby się gotowa konfiguracja preferencji etc. bo bez dźwięku krucho.
Ps. proszę mi to pisać w miare łatwo ponieważ korzystam z linuxa od 2 dni.
Czy może mi ktoś pomóc ???
- Dan900
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Odp: Ubuntu 8.10 brak dźwięku
Mi pomogło
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get remove pulseaudio
Kubuntu 8.10 AMD64 | Registered linux user #483737| Intel Core 2 Quad Q6600 | GeForce 8800 GTS 640
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
Zrobiłem tak ustawiłem na nvidia, ale co dalej??
http://img150.imageshack.us/my.php?imag ... jedsh4.png
Na jaką nazwe zmienić temat?
http://img150.imageshack.us/my.php?imag ... jedsh4.png
Na jaką nazwe zmienić temat?