skype - przechwytywanie audio

Grafika, film, dźwięk.
Awatar użytkownika
dax
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.04
Środowisko graficzne: GNOME

skype - przechwytywanie audio

Post autor: dax »

Witam

Po zainstalowaniu skype normalnie zadzownilem i nic sie nie dzialo...
W nastepnym dniu cos sie zaczelo sypac. Skype podczas odbierania rozmowy wylaczal ja !
"problem z przechwytywaniem audio" ...
2 dni prubowalem cos wyszukac ale zadnych rezultatow.

Obrazek

Jesli ktos wie co to moze byc albo poda link do tematu, chociarz ja takiego nie znalazlem :(

//castor_troy: 1.zajrzyj do regulaminu i sprawdź jakie obrazki zamieszczamy na forum
2.ORTOGRAFIA
UBUNTU 8.04 LTS Hardy Heron, Procesor: Sempron 3000+ (64 bit), RAM 1 GB DDR, GRAFIKA: GeForce 6600LE, DYSK: WDC 40 GB
picion
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10

Odp: skype - przechwytywanie audio

Post autor: picion »

Mam ten sam problem. Nim pojawi się w/w komunikat w głośnikach słychać silnie zniekształcony (szumy i trzaski) dzwięk inicjacji połącznia. Ktoś rozwiązał ten problem?
bacior
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86

Post autor: bacior »

Próbowałeś zmienić urządzenia wejścia w opcja skype'a ?
Awatar użytkownika
zaffarano
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Kontakt:

Post autor: zaffarano »

picion pisze:Mam ten sam problem. Nim pojawi się w/w komunikat w głośnikach słychać silnie zniekształcony (szumy i trzaski) dzwięk inicjacji połącznia. Ktoś rozwiązał ten problem?
Miałem ten sam problem ze Skype (karta dźwiękowa HDA Intel). Lekarstwem jest zmiana ustawień w skype a dokładniej urządzeń wejścia/wyjścia. U mnie działa to tak:

Wejście: HDA Intel (hw:Intel,0)
Wyjście: HDA Intel (plughw:Intel,0)
Dzwoni: Default device

No ale to u mnie, spróbuj różnych ustawień a któreś z nich zadziała
picion
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10

Post autor: picion »

zaffarano pisze: Lekarstwem jest zmiana ustawień w skype a dokładniej urządzeń wejścia/wyjścia.
Niestety u mnie to nie pomaga. Mam do wyboru następujące ustawienia:

Obrazek

Próbowałem każdego z nich, ale żadne nie działa. w dalszym ciągu pojawia się:

Obrazek
pcxelja
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Kontakt:

Post autor: pcxelja »

Po tygodniu walki wreszcie udało mi się ustawić dźwięk w skype.

Miałem problem z przechwyceniem dźwięku z mikrofonu
Jak urządzenie wejściowe mam ustawione: HDA Intel (hw:Intel,0)

A w ubuntu mam wprowadzone następujące ustawienia:

Obrazek
jkl007
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: jkl007 »

witam, nie będę zakladał nowego posta, więc się podepnę...mam taki sam problem jak w temacie, mam lapka acer aspire 5930 a na nim ubuntu i xp'ka. wbudowany mikrofon działa bez problemu na xp'ku ale na ubuntu nie, słychać tylko szum, który jest słyszalny w rozmowie próbnej skype i słychać również modelowanie głośnością mic boost. próbowałem już różnych ustawień skep'a i systemu i ... nothing. proszę o pomoc:pt36:
hugoozon
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: hugoozon »

witam ja mialem to samo i wyszla nowa wersja skype zainstalowalem ja i pyka ;]
Drek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Drek »

jkl007 pisze:witam, nie będę zakladał nowego posta, więc się podepnę...mam taki sam problem jak w temacie, mam lapka acer aspire 5930 a na nim ubuntu i xp'ka. wbudowany mikrofon działa bez problemu na xp'ku ale na ubuntu nie, słychać tylko szum, który jest słyszalny w rozmowie próbnej skype i słychać również modelowanie głośnością mic boost. próbowałem już różnych ustawień skep'a i systemu i ... nothing. proszę o pomoc:pt36:
Więc miałem ten sam problem ze skype :). Szum i nikt mnie nie słyszy. Wydaje się że developerzy skype dla linux oparli się we wszystkim na pulseaudio. I po ustawieniu w preferencjach dżwięku pulseaudio na wszystkich pozycjach, skype zaczął się mnie słuchać. Mam nadzieję że na stałe.
Nadzieja mnie zawiodła ale ....
Problemy się skończyły po przeinstalowaniu pulseaudio z wersji 0.9.14 na 0.9.15 :)
Awatar użytkownika
figa
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 11.04

Post autor: figa »

Ja mam też podobny problem ale w moim Skype brak do wyboru urządzeń dźwiękowych, choć w ustawieniach dźwięku są widoczne / kamera z dźwiękiem / .
W skype mam tylko Pulse Audio Serwer wszędzie :(.
Próbowałam odinstalować Skype, zainstalowałam najnowszą wersję ze strony Skypa i dalej to samo.

PS
Okazało się że że pomimo że nie jest wybrana kamera z dźwiękiem to jak w opcjach dźwięku jako domyślny mikrofon wybralam kamerę to przynajmniej w rozmowie testowej Skype dźwięk jest słyszalny.

Czy jednak tak ma być ?? - brak wyboru urządzenia dźwiękowego w opcjach Skype ??

Mam jeszcze zestaw bezprzewodowy głośnomówiący do telefonu Parrot inikit Slim/Chic i też próbowałam go podłączyć do Skype lecz póki co mi się nie udało. Wydaje mi się że to urządzenie powinno też działać ze Skype - jest wykrywane w opcjach dźwięku jako dodatkowe urządzenie.
Jak nie mam możliwości wybrać w opcjach Skype konkretnego urządzenia to takie chodzenie po omacku :(.
Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
Grandalf_
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Brak
Architektura: x86_64

Post autor: Grandalf_ »

Podepne się pod wypowiedź ostatnią.

Ja po instalacji mogłem nagrać się w rejestratorze i było mnie słychać, ucieszony tym faktem, bo na 8.10 nic nie chciało działać z mikrofonem. Niestety jakimś magicznym trafem po instalacji Skype już nic nie działa. Rejestrator nawet nie rusza jakby się nic nie nagrywało, a w skype mam tylko do wyboru Pulse (local) i nic więcej.
Awatar użytkownika
Berg13
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Berg13 »

Witam wszystkich!podłącze się do tego tematu.mam kartę dźwiękową Audigy 2 i zainstalowane OSS.dźwięk działa bez problemu na wszystkich programach oprócz skypa. w ustawieniach dźwiękowych skypa mogę ustawić tylko default device i hdmi (unknown) żadna kombinacja tych opcji nie daje rozwiązania problemu(problem z odtwarzaniem audio).Dziękuje z góry za podpowiedzi i porady.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”