Otworzyłem Update Manager i wszytko tam się pościągało, wyłaczyłem kompa i później nie chce się włączyć. Włącza się BusyBox v.1.1.3. Proszę o pomoc, ubuntu jest zainstalowane na osobnej partycji H.
Mówię od razu że nie wiedziałem gdzie napisać!
BusyBox - system się nie uruchamia
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Odp: BusyBox - system się nie uruchamia
O podobnych sytuacjach było już sporo wątków na forum (jeśli nie wierzysz, wystarczy że wpiszesz w forumowe
hasło "BusyBox"). Jesteś pewien, że żaden nie zawiera rozwiązania?
Poza tym hasło "wszystko tam się pościągało" zbyt konkretne nie jest. Jakie to były aktualizacje? Jeśli coś z kernelem, spróbuj uruchomić system na starszej wersji kernela (sądzę, że nadal masz w grubie wpisy dla poprzedniej wersji).

Poza tym hasło "wszystko tam się pościągało" zbyt konkretne nie jest. Jakie to były aktualizacje? Jeśli coś z kernelem, spróbuj uruchomić system na starszej wersji kernela (sądzę, że nadal masz w grubie wpisy dla poprzedniej wersji).
Work less, climb more 

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: BusyBox - system się nie uruchamia
Jak szukam to wszystko jest przy instalacji, a ja ubuntu mam już ponad tydzień zainstalowane.
Stare kernele nie działają, i używałem do instalacji Wubi, więc sytuacja jest chyba trochę nietypowa.
Stare kernele nie działają, i używałem do instalacji Wubi, więc sytuacja jest chyba trochę nietypowa.